(Nettavisen)

Det er et flott langoddsprogram denne fredagen. Det spilles en interessant kamp i Championship, hvor opprykksjagende Bristol City møter Birmingham City, i tillegg er det kamper både i italiensk Serie A, i spansk La Liga, i fransk Ligue 1 og i tysk Bundesliga. Det er også full serierunde på nest øverste nivå i Frankrike og Nederland. Norge spiller privatlandskamp mot Østerrike i ishockey og natt til lørdag er det fire kamper i NHL.

Fredag er det ca 915 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her!

Bristol City - Birmingham H 2,00 (spillestopp kl 20,40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Bristol City opplevde en formdupp rundt juletider. De vant kun én av seks kamper mellom 10. desember og nyttår, og det virket som the Robins skulle slite for å henge med i kampen om en topp seks-plassering.

Nå har det snudd for Lee Johnsons menn. Bristol City har vunnet de fire siste kampene. De har riktignok ikke møtt den tøffeste motstanden, men at de har vunnet fire kamper på rad uten å slippe inn ett eneste mål er imponerende. I tillegg er faktisk tre av kampene spilt på bortebane. Før helgens serierunde ligger vertene på sjetteplass (den siste playoffplassen), og de har kun fem poeng opp til Leeds som innehar den siste direkte opprykksplassen.

Bristol City har ikke vært fantastiske offensivt, men de har hatt en egen evne til å vippe kamper i sin favør. De tre siste kampene er alle vunnet 1-0.

Etter flere måneder i fryseboksen hos Hull kan Markus Henriksen få spille seriefotball igjen fredag. Bristol-manager Lee Johnson kan nemlig la Filip Benkovic og Markus Henriksen få sine debuter i fredagens kamp. De to har kommet på lån fra henholdsvis Leicester og Hull .

Selv om Tomas Kalas er så godt som restituert, så kan det hende at han blir hvilt i denne kampen. Jack Hunt og Andreas Weimann blir trolig spilleklare etter å ha fått noen småsmeller sist helg.

Fredag er det ca 915 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her!

Birmingham hadde i likhet med Bristol City en svak desembermåned, men de har fått opp dampen etter nyttår. The Blues er ubeseiret i de fire siste kampene, og de tok en sterk 2-1-seier mot opprykksjagende Nottingham Forest hjemme på St. Andrews i forrige serierunde.

Blues er ubeseiret i de tre siste bortekampene i ligaen. De har tatt fem poeng mot Blackburn, Luton Town og Middlesbrough. I motsetning til vertene har ikke West Midlands-klubben hatt problemer med å score. De står med 13 mål på de syv siste kampene, og Scott Hogan, som er utlånt fra Aston Villa, leverte på direkten for Birmingham. Han scoret det første målet i seieren mot Forest. Men gjestene har ikke klart å holde tett bakover i Championship siden slutten av oktober. De har sluppet inn mål i 17 kamper på rad.

Etter å ha gjort flere endringer på laget i FA-cupoppgjøret mot Coventry City, vil Birmingham-sjef Pep Clotet antakeligvis starte med samme elleveren som gikk på banen mot Nottingham Forest sist helg.

Bristol City har kun vunnet én av de siste åtte hjemmekampene mot Birmingham. Da lagene møttes på St. Andrews i august endte matchen 1-1. Vi tror Bristol City bryter den dårlige hjemmetrenden mot Birmingham. De trenger tre poeng for å henge med i opprykkskampen, og det virker også som laget er forsterket i januarvinduet. 2,00 i odds på hjemmeseier er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset