(Nettavisen)

Argentina - Mexico

Odds: Spiller gjør en assist - 3,15 i odds

Kampstart lørdag 26. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Lusail Iconic Stadium

Kampen vises på NRK1

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Argentina - 3

Mexico - 13

Messi kan åpne Mexico-forsvaret

Lionel Messi kan sette flere rekorder under VM. Blant annet kan han bli den spilleren med flest målgivende pasninger i VM-historien.

Den rekorden blir ikke enkel å senke, men er det en som kan klare det er det Messi.

Den brasilianske fotballguden Pelé har rekorden for flest assists i VM-historien med ti målgivende pasninger. Messi har før lørdagens kamp mot Mexico fem.

35-åringen har vært i fantastisk god form denne sesongen, og han har bidratt med 14 målgivende pasninger for klubblaget Paris St. Germain så langt i 2022-2023-sesongen.

Med det kampforløpet vi ser for oss på Lusail Iconic Stadium lørdag, hvor vi tror Mexico vil være kompakte defensivt og Argentina kommer til å dominere, vil Messis evne til å tre smarte pasninger gjennom det meksikanske forsvaret bli svært viktig.

Vi tror at Lionel Messi vil bidra med minst én assist. Det spiller du på her til 3,15 i odds

Argentina - Mexico

Odds: Argentina vinner og under 3,5 mål - 2,05 i odds

Kampstart lørdag 26. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Lusail Iconic Stadium

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Argentina vinner og at det scores over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,05 i odds

Argentina har historisk overtak

Lionel Messi og Argentina kom til fotball-VM med 36 kamper på rad uten tap. Så møtte de Saudi-Arabia i åpningskampen – og gikk rett på trynet. 1-2-tapet er et av VM-historiens største sjokk.

Argentina må nå etter alt å dømme vinne mot Mexico for å gå videre til åttendedelsfinaler.

Det positive er at argentinerne har historien på sin side før kampen mot Mexico. Søramerikanerne er ubeseiret i de ti siste kampene mot Mexico, den resultatrekken strekker seg fra Copa America i 2004.

Ikke nok med det.

Argentina har også vunnet alle tre VM-kampene mellom lagene - i 1930, 2006 og 2010.

Å score att vært det store problemet for Mexico, som har gått målløse av banen i de tre siste kampene. De spilte uavgjort mot Polen i åpningskampen. Guillermo Ochoa reddet Robert Lewandowski's straffespark. 37-åringen spiller sitt femte VM-sluttspill, men han har aldri kommet lenger enn til 8.-delsfinalene. Mexico har røket ut i 8.-delsfinalene i de syv siste turneringene. Sist gang de tok seg til en kvartfinale var i 1986. Den gangen spilte de på hjemmebane.

Messi siste sjanse

Årets VM er sannsynligvis Messis siste sjanse til å vinne VM-tittelen. For mange er 35-åringen fra Rosario den største fotballspilleren gjennom tidene, og det er ikke uten grunn. Han har vunnet 41 trofeer i karrieren, kun Dani Alaves har flere trofeer. Det er likevel en tittel han mangler. Messi har aldri vunnet VM. Det nærmeste han har kommet å løfte VM-pokalen var i 2014. Den gangen tok Argentina seg til finalen, men tapte finalen i ekstraomgangene.

Argentina gikk inn i årets turnering som en av forhåndsfavorittene, men etter tapet mot Saudi-Arabia i åpningskampen trenger de tre poeng i kampen mot Mexico for å kunne gå videre fra gruppespillet. Det skal de klare mot et meksikansk lag som ikke imponerte mot Polen.

Det er flere gode argumenter for å spille på Argentina.

Argentina har vunnet 13 av de siste 17 kampene, og de har et godt tak på Mexico.

Mexico har tapt seks av de siste syv kampene mot Argentina. De har sluppet inn 20 mål og kun scoret fire. Vi tror Argentina vinner igjen, men vi tviler på at denne kampen blir en målfest.

Det har nemlig vært scoret under 3,5 mål i 14 av de første 20 VM-kampene.

Vi tror at Argentina vinner og at det scores over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,05 i odds