(Nettavisen)

Nederland - Argentina

Odds: Argentina vinner - 2,20 i odds

Kampstart fredag 9.desember kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Lusail Stadium

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Argentina vinner. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking:

Nederland - 8

Argentina - 3

Møtes for sjette gang i VM

Fredag spilles de første kvartfinalene i VM. Da møtes Nederland og Argentina på finalearenaen Lusail Stadium.

Dette er sjette gang disse to nasjonene barker sammen i VM-sammenheng. Det er bare Tyskland Argentina har møtt oftere i VM.

Men statistikken er ikke på Lionel Messi og Argentina sin side. Nederland har kun tapt én av de siste ni kampene mot Argentina i alle turneringer.

Tapet kom i VM-finalen i 1978. Da ble mesterskapet avholdt i Argentina. De øvrige kampene har nederlenderne vunnet, blant annet slo de sine søramerikanske rivaler i kvartfinalen i VM i 1998.

De første 45 minuttene mot Saudi-Arabia er antakeligvis den beste perioden for Argentina i dette mesterskapet. De dominerte kampen frem til Saudi-Arabia scoret i andre omgang.

Siden den gang har Argentina vunnet tre av tre kamper, uten å imponere noen spillemessig. De var heldige mot Mexico, og deretter slo de et svakt polsk lag i den siste kampen i gruppespillet. De haltet videre fra åttendedelsfinalen etter å ha vunnet 2-1 mot Australia.

Argentina har stjernespillere i søkk og kav, men de fleste har skuffet stort så langt i mesterskapet. Lautaro Martínez er en av dem. Inter-spissen scoret syv mål i VM-kvalifiseringen, like mange som Messi, men han har ennå ikke scoret i VM.

Van Gaal er ubeseiret i VM

Det liksom noe uforløst over Argentina-laget, og vi venter bare på at stjernespillerne skal sprudle. Foreløpig har argentinerne vært avhengig av Messi.

Det vil de også være i fredagens kamp.

På sidelinjen slår Nederland knockout på Argentina. «Oranje» ledes av erfarne Louis van Gaal, mens Argentina har ferske Lionel Scaloni på trenerbenken. Van Gaal har ledet Nederland i elleve VM-kamper, og han er fortsatt ubeseiret og han har vunnet åtte av kampene. 71-åringen har ikke tapt siden han gjorde comeback som nederlandsk landslagssjef i fjor, mens Scaloni ikke har klart å lansere en plan B etter at Giovanni Lo Celso ble skadet.

De søramerikanske mesterne har ennå ikke bevist at gapet mellom dem og Europas beste er tettet. Siden tapet mot Uruguay i 1930-finalen, har Argentina røket ut ni ganger mot europeiske lag.

De har også snublet i tre av de fire siste VM-kvartfinalene.

Nederland på sin side har vunnet de tre siste VM-kvartfinalene, inkludert i 2014 da van Gaal var landslagssjef.

Argentina må trosse statistikken for å ta seg til semifinalen i VM. Her kan du se hvorfor:

  • Nederland er ubeseiret i de 19 kampene etter at Louis van Gaal returnerte som landslagssjef.
  • Argentina har vunnet de tre siste kampene, men de har ikke overbevist spillemessig.
  • Søramerikanerne har blitt slått ut av et europeisk lag de ni siste gangene de har røket ut av VM i utslagsrundene.
  • Nederland har kun tapt én av de siste ni kampene mot Argentina. Det var finalen i Buenos Aires i 1978.

Selv om statistikken gir gode argumenter for Nederland-seier, tror vi mest på Argentina. Det er interessant å merke seg at Argentina ikke har tapt mot Nederland etter ordinær spilletid med Messi på banen. Angel Di Maria er tilbake til denne kampen. Det er et stort pluss.

Kanskje et øyeblikk med magi vil avgjøre dette.

Vi tror at Argentina vinner. Det spiller du på her til 2,20 i odds