(Nettavisen)

Molde har kun tapt én av de siste 19 kampene som hjemmelag i Europa-cupene. Hele 13 av de 19 kampene har endt med seier. På Aker Stadion har de blant annet slått Sevilla (1-0) og de russiske seriemesterne Zenit St. Petersburg (2-1).

Fredag er det ca. 940 millioner i Eurojackpot-potten.

Resultatene gir håp om Molde-avansement i Conference League. Det eneste tapet til Molde på hjemmebane i denne perioden kom i november i fjor. Da Premier League-klubben Arsenal slo moldenserne 3-0.

For å finne det forrige Molde-nederlaget på Aker stadion i europacup-sammenheng må man helt tilbake til november 2015. Den gangen vant tyrkiske Fenerbahçe 2-0.

Den prestasjonen tror vi ikke Trabzonspor klarer å gjenta.

Molde - Trabzonspor 2.45 - 3.30 - 2.40 H (spillestopp torsdag kl. 17.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Molde imponerte stort i det første møte med Trabzonspor. Tyrkerne ledet 1-0, 2-1 og 3-2, men moldenserne slo tilbake hver gang. Kampen endte til slutt 3-3 etter Etzaz Hussein utlignet fem minutter med fem minutter igjen av ordinær tid.

Ti minutter tidligere hadde Djaniny gitt det Trabzonspor og de 17 000 på tribunene trodde skulle bli vinnermålet. Det kom akkurat da Molde så ut til å ha ridd av stormen.

Fredag er det ca. 940 millioner i Eurojackpot-potten.

Langt ut i overtiden ble Trabzonspor tildelt et straffespark som virket å være av det billige slaget, men Anastasios Bakasetas misbrukte muligheten og sendte ballen i stolpen.

Sliter på bortebane

Den scoringen kunne tyrkerne trengt.

Iallfall om man kikker på resultatene til Trabzonspor på bortebane i Europa de siste sesongene. De har kun vunnet to av de siste ni kampene på fremmed gress i europacupene. De tok en sterk 3-1-seier mot AEK Aten i den greske hovedstaden i august 2019, og fire år tidligere vant 2-1 mot FC Differdange 03 fra miniputtnasjonen Luxembourg.

Fredag er det ca. 940 millioner i Eurojackpot-potten.

På de tre siste bortekampene i Europa har de sluppet inn seks mål og kun scoret ett.

Alt ligger egentlig til rette for Molde-avansement. De leder den hjemlige ligaen med åtte poeng, og har kun spilt to kamper den siste måneden for å kunne forberede seg best mulig til kampene i Conference League.

Hjemmeformen er upåklagelig. Erling Moes mannskap har vunnet fem strake kamper. Det bygger selvtillit.

Starter sesongen på mandag

Den tyrkiske storklubben har forsterket laget før denne sesongen. De har hentet inn den tidligere Napoli-spilleren Marek Hamsik og Gervinho, som har en fortid i Arsenal og Roma og nå sist Parma. Gervinho har allerede scoret i to av de fire siste treningskampene til tyrkerne, men han kom ikke på scoringslisten i den første kampen mot Molde.

Tyrkerne har også nordmannen Anders Trondsen i troppen til returoppgjøret torsdag. Den tidligere Rosenborg- og Sarpsborg 08-spilleren startet i to av de tre siste treningskampene til Trabzonspor, men ble sittende på benken hele den første kampen Molde.

Trabzonspor har ennå ikke kommet i gang med sesongen, og med flere nye spillere i troppen vil de antakeligvis trenge litt tid på å få samspilt laget.

De spiller første seriekampen borte mot Yeni Malatyaspor. Kanskje den ligger litt i bakhode?

Her kan du skrape Flax!

Trabzonspor er utenfor sesong, og de har slitt på bortebane i Europa. Nå møter de et Molde-lag som har vært solide på hjemmebane i europacupene. Det gjør at vi tror den tidligere klubben til Alexander Sørloth får problemer på Aker stadion.

Molde kan klare å karre seg videre i Conference League, og at de vinner hjemme mot Trabzonspor gir 2,45 i odds. Det er gode argumenter for at Molde skal klare dette.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset