(Nettavisen)

Det var igjen tid for Lotto-trekning lørdag den 21. august. Denne gangen var det tre heldige vinnere som delte 1. premiepotten, og ble med det over 4,7 millioner kroner rikere.

Dette var kveldens tall:

Hovedtallene: 10 - 25 - 4 - 26 - 21 - 9 - 12

Tilleggstallet: 16

Spillefrist for Lotto er lørdag kl. 18.00

Lørdagens vinnere:

  • Kvinne fra Vestland
  • Mann fra Trøndelag
  • Mann fra Møre og Romsdal

- Pulsen min er høy

- Dæven! Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal reagere på dette. Jeg driver og lager middag. Jeg steker entrecote og venter på at chipsen skal bli ferdig, så skal jeg ordne bearnaisen, sier mannen, som naturlig nok ble litt stressa etter å ha blitt fortalt han har vunnet 4 787 555 kroner og blitt Lotto-millionær nummer 7 000.

- Dette kom litt brått på. Jeg det var et anrop fra et ukjent nummer. Jeg søkte det opp og så det var Norsk Tipping og håpet dere ringte opp igjen snart. Jeg er litt i sjokk akkurat nå, og pulsen min er høy. Jeg tenkte ikke noe på at jeg ville bli vinner nummer 7 000 da jeg slengte inn en kupong. Men det er da moro å bli det, sier trønderen, mens Norsk Tipping hører det knitre i stekepanna hans.

Mannen sier han skal betale ned studielån og kanskje kjøpe seg en ny leilighet. Han hadde sett for seg en stille og rolig lørdagskveld, men nå blir det en tur ut i Trondheim for å feire.

- Jeg er veldig fornøyd. Og nå blir det en tur ut. Det er helt sikkert, sier mannen.

Han kjøpte vinnerkupongen via mobilen.

- Samme rekke siden Lotto begynte

En kvinne fra Bergen ble også Lotto-millionær lørdag. Hun satt bare og ventet på Telefonen fra Norsk Tipping og begynte å le da de ringte.

- Jeg har sett over kupongen min 24 ganger og tror nesten ikke det er sant. Det er så fint dere ringte, så jeg kan tro på det, sier kvinnen.

- Jeg har en fast rekke jeg har levert omtrent siden Lotto begynte. Jeg har vel ikke hatt mer enn fire eller fem rette på den før, men i kveld gikk den jammen inn. Jeg er helt satt ut, sier kvinnen.

- Begynner å kaldsvette

En mann fra Kristiansund fulgte trekningen på TV, men hadde ikke rukket å sjekke kupongen sin før Norsk Tipping ringte.

- Dette var en hyggelig overraskelse. Nå begynner jeg å kaldsvette! Det er mye penger. Kona er ikke hjemme, men jeg tror jeg venter med å fortelle det til hun kommer hjem. Pengene skal deles i familien, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Han kjøpte vinnerkupongen på Rema 1000 Løkkemyra.

Viken leder

I år er Lotto 35 år, og i snitt har 3,8 spillere blitt Lotto-millionærer hver lørdag siden spillet rullet ut. Det er Viken som har en ganske overlegen fylkesledelse så langt:

Slik ser fylkestoppen ut:

Historisk tilbakeblikk

Den første Lotto-trekningen ble gjennomført 19. april 1986. Da var det ingen spillere som fikk sju rette. Lørdagen etter ble en kvinne fra Harstad Norges første Lotto-millionær. Hun vant 1 358 914 kroner etter å ha fått sju rette én gang og seks rette pluss tilleggstall ikke mindre enn sju ganger.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr