(Nettavisen)

Dette er tredje gangen Nederland og Tsjekkia møtes i et EM.

Den nederlandske landslagssjefen Frank de Boer scoret det eneste målet fra straffemerket mot tsjekkerne i gruppespillet i 2000.

Fire år senere krystes veiene til Nederland og Tsjekkia igjen. Da spilte en av de mest underholdende kampene i europamesterskapet i 2004. Tsjekkia lå under 0-2, men snudde kampen og vant 3-2.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

Mandagens match blir første gang nasjonene møtes i utslagsrundene. Kampen spilles på Puskás Aréna i Budapest.

Vinneren av denne kampen møter Wales eller Danmark i kvartfinalen.

Vi tror det blir Nederland.

Nederland - Tsjekkia (Kampvinner og antall mål) Nederland og over 2.5 mål - 2.70 (spillestopp søndag kl. 17.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Nederland cruiset gjennom gruppe C. De vant alle tre kampene som ble spilt på Amsterdams Johan Cruijff ArenA , og scoret åtte mål på veien.

Tsjekkerne på sin side kvalifiserte seg som en av de fire beste treerne. De endte bak England og Kroatia i gruppe D med fire poeng.

Schick jakter toppscorertittelen

Selv om Tsjekkia tapte 0-1 mot England i den siste kampen i gruppespillet, så har Jaroslav Silhavys menn vist at de er i stand til å konkurrere på dette nivået.

De slo Skottland 2-0 i åpningskampen, og de fulgte opp med å spille 1-1 mot Kroatia. Tsjekkerne har et godt organisert lag, og de har formspillere i sentrale posisjoner.

West Ham United-duoen Vladimir Coufal og Tomas Soucek har hatt en fantastisk sesong i Premier League, mens Bayer Leverkusen-spissen Patrik Schick scoret et av EM-historiens vakreste mål da han scoret fra nesten 50 meter mot Skottland.

Her kan du skrape Flax på nett

Nederlenderne holdt tett bakover i de to siste kampene i gruppespillet, men de slapp inn to mål mot Ukraina i den første kampen. Det gir Tsjekkia håp. Tsjekkerne har spillere som kan lage problemer for Nederland, og vi tror de scorer i denne kampen. Men vi tror ikke Tsjekkia klarer å unngå tap.

At Nederland vinner mot Tsjekkia gir 1,67 i odds

De Boers menn er ubeseiret i de syv siste kampene, og vi tror de har så mange kvalitetsspillere offensivt at de scorer flere mål enn tsjekkerne.

Målrik kamp i vente

Tsjekkia legger seg ofte bakpå og satse på kontringer. Det er en spillestil som passer ypperlig mot et ballbesittende lag som Nederland, men nederlenderne har vist at de er i stand til å tilpasse seg. De Boers mannskap har allerede scoret noen kjappe kontringsmål selv.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

Skulle Nederland score tidlig i kampen, vil Tsjekkia bli tvunget frem på banen. Da England gikk opp i ledelsen mot Silhavys mannskap kjemper de hardt for en utligning. De laget problemer for England, men klarte ikke skape så mange klare scoringssjanser. I fire av de seks siste kampene mellom disse to nasjonene har det vært scoret over 3.5 mål. Sist gang disse to lagene møttes vant tsjekkerne 3-2. Det var tilbake i 2015.

Her finner du hele søndagens oddsprogram

Det er iallfall tre grunner til å tro på at Nederland skaper målfest i Budapest.

  • Det har vært scoret to mål eller mer i alle tre gruppespill-kampene til Nederland.
  • Det har vært scoret tre mål eller mer i åtte av de ti siste kampene til Nederland.
  • Nederlenderne har scoret minst to mål i alle de ti siste kampene.

Oddsen på at Nederland vinner og at det scoret over 2,5 mål i kampen gir finfine 2.70 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset