Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann vant 5,5 millioner kroner i Vikinglotto

Artikkelen er over 1 år gammel

I kveld kan vi gratulere en nordmann med en stor andrepremie i Vikinglotto.

(Nettavisen)

Ingen fikk 6+1 i Vikinglotto i dag, men vi kan gratulere en nordmann med 6 rette i lykkespillet. Norsk tipping har fått kontakt med vinneren.

- Det er helt fantastiske nyheter, sier mannen når vi forteller om premien.

Den heldige mannen hadde ikke fått med seg trekningen.

- Jeg så på TV da du ringte, men ikke på trekningen, humrer mannen.

Mannen fra forteller at det kommer til å bli en rolig kveld videre.

Har du husket å levere kupongen din i Eurojackpot? Trykk her for å levere.

At ingen stakk av med førstepremien i dag betyr også at potten vokser videre til neste onsdag. Med dagens eurokurs (25.03.2020) vil neste ukes Vikinglotto-pott være på ca. 190 millioner kroner.

Hovedtall:

3 - 5 - 7 - 8 - 17 -31

Vikingtall:

7

Joker-kandidaten

En joker-kandidat blir trukket ved siden av Vikinglotto og Lotto hver onsdag og lørdag. I dag var det en kvinne fra Rogaland som ble den heldige. Hun fikk maskinen til å velge for seg. Rogalandingen gikk helt til topps og kan denne onsdagen kalle seg millionær.

Størrelsen på premien påvirkes av valutakursen

Vikinglotto er et samarbeidsspill mellom ni land.

I Vikinglotto er første- og andrepremiepotten felles og regnes i euro. Med dagens høye kurs vil premiene der bli høyere enn normalt omregnet til norske kroner.

For de øvrige fire premiegruppene (5+1, 5+0, 4 og 3 rette) er situasjonen motsatt. Disse er nasjonale. Kort fortalt funker det slik at Norsk Tipping betaler inn det de skal i euro til premiegruppe 1 og 2, de resterende pengene brukes på de fire andre premiegruppene. Siden euroen er så høy, vil det være mindre igjen til de minste premiene. Det kan for eksempel gi utslag i at 3 rette vil gi en lavere premie enn hva som er vanlig.