(Nettavisen)

Ødegaard og de norske landslagsguttene har statistikken på sin side før søndagens kamp. Norge har dominert kampene mot Finland gjennom historien.

Dette spillet gir 2,75 i odds på at Norge slår Finland

Siden lagene møttes for første gang i 1921 har Norge vunnet 39 ganger, og de har kun gått av banen med ni tap. De øvrige14 kampene mellom de to nasjonene har endt uavgjort. Det er flere grunner til å tro på at Norge tar sin 40. seier mot finnenen søndag.

  • Finland har ikke vunnet i Norge siden 1970. Lagene har møttes ti ganger i Norge i løpet av denne perioden.
  • Norge har vunnet de tre siste privatlandskampene mot Finland. Alle tre kampene er spilt på Ullevaal Stadion.
  • Finnene mangler lagets største stjerne, Teemu Pukki.

Norge - Finland

Odds: Norge vinner og det scores over 2,5 mål i kampen - 2,75 i odds

Kampstart søndag 20. november kl 14.00

Spillestopp kl 13.59 Live odds etter kampstart

Ullevaal Stadion

Kampen vises på TV 2 Direkte Det får du tilgang til her.

Du kan se Norge - Finland på TV 2 Direkte med Allente. Skaff deg tilgang her

Vi tror at Norge vinner og det scores over 2,5 mål. Det kan du spille på her til 2,75 i odds

Norge tok en sterk 2-1-seier i Dublin mot Irland torsdag. Ohi Omoijuanfo, som ble hentet inn i landslaget da Alexander Sørloth ble syk, ble matchvinner med sin scoring i det 85. minutt.

Ståle Solbakkens lag vil vinne mot Finland i det som er landslagets siste kamp for i år. Den neste kampen til landslaget er ikke før 25. mars. Da skal Norge spille EM-kvalik mot Spania.

Det er ca. 335 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

I motsetning til Norge klarte Finland å kvalifisere seg for EM i 2020. Det tok ni tiår. Men etter 32 forsøk klarte endelig Finlands herrelandslag i fotball å ta seg til et stort mesterskap. De slo Danmark i åpningskampen, men tapte mot Russland og Belgia.

Finland klarte heller ikke å ta seg til VM, men de endte kun ett poeng bak Ukraina på andreplass.

Markku Kanervas starter EM-kvalifiseringen mot Danmark i mars. De har også Kazakhstan, Nord-Irland, San Marino og Slovenia i gruppen sin. Finnene kommer til Ullevaal etter å ha spilt 1-1 mot Nord-Makedonia i Skopje på torsdag. De er ubeseiret i de tre siste kampene, men vi tror de taper på Ullevaal.

Begge lag mangler spisstjernen

Erling Braut Haaland mistet kampen mot Irland, og Manchester City-stjernen spiller heller ikke søndagens kamp mot Finland. Jærbuen har slitt med en ankelskade siden møtet med gamleklubben Borussia Dortmund i midten av oktober.

Torsdag var det Jørgen Strand Larsen som startet på topp for Norge. Hasteinnkalte Ohi Omoijuanfo kom inn fra benken og avgjorde kampen til 2-1 få minutter før full tid, men matchvinneren starter trolig på benken igjen søndag.

Strand Larsen er syk og usikker til kampen mot Finland, men den positive nyheten er at Alexander Sørloth er på vei tilbake.

Den største finske stjernen, Norwich-spissen Teemu Pukki, er ikke med i troppen til kampen mot Norge.

- Teemu har spilt mange kamper i sin egen liga, i Championship, og han spilte også fire kamper i Nations League i juni. Teemu trengte å trekke pusten og ta en liten ferie, sa Markku Kanerva

Rasmus Schüller, Lassi Lappalainen og Richard Jensen er heller ikke med til Ullevaal, mens Miro Tenho og Leo Väisänen er ute med skader.

Venezia-spissen Joel Pohjanpalo er den mestscorende spilleren i den finske troppen med 13 mål. Han spiller antakeligvis på topp sammen med Middlesbrough-spilleren Marcus Forss.

Robin Lod er den mest erfarne midtbanespilleren i troppen, og han starter trolig sammen med den tidligere Brann- og Tromsø-spilleren Robert Taylor og Lucas Lingman.

Finland er et lag med mange unge talenter, og de skal tas på alvor, men vi mener det norske laget har tilstrekkelig kvalitet i laget til å slå finnene hjemme på Ullevaal.

Vi tror at Norge vinner og det scores over 2,5 mål. Det kan du spille på her til 2,75 i odds