(Nettavisen)

Men da må de norske håndballguttene skjerpe seg. De var store favoritter mot Argentina i de to første kampene mot dem, men begge gangene fikk Norge det tøffere enn ventet.

Norge er megafavoritt. Men oddsen på dette spillet er bra

Norge møtte Argentina i VM i 1997 og i OL i 2021. Begge gangene har de norske håndballguttene seiret, men de har kun vunnet med henholdsvis fire og fem måls margin.

Denne gangen tror vi Norge seiersmarginen blir større.

Mye større.

Norge - Argentina

Odds: Norge vinner med over 10,5 mål - 2,20 i odds

Kampstart søndag 15. januar kl. 20.30

Spillestopp kl 20.29

Tauron Arena, Kraków

Kampen kan sees på TV3 Skaff deg tilgang her

Vi tror at Norge vinner med 11 mål eller flere mot Argentina. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Siden VM-debuten i 1997 har Argentina kvalifisert seg til hvert eneste mesterskap. VM i Sverige og Polen er 14. gang de deltar i VM.

Resultatene har gått opp og ned, fra 22. plass i 1997 til tolvteplass i 2011 og tilbake til 18.-plass i 2017. I VM i 2021 i Egypt oppnådde de sin beste plassering noensinne, da den gyllene generasjonen argentinske håndballspillere endte på ellevteplass.

Det har vært endringer hos Argentina etter at laget havnet på sisteplass i Tokyo-OL i 2020, hvor de tapte alle fem kampene.

Suksesstrener Manolo Cadenas ga seg som landslagssjef etter fire år i jobben, og han ble erstattet av Guillermo Milano, som har med seg legendariske strekspilleren Gonzalo Carou som assistent.

Milano har fortsatt både unge talenter og erfarne spillere tilgjengelig. Argentinas laget har ingen håndballens Lionel Messi i rekkene. Det nærmeste de kommer en stjerne er Diego Simonet som spiller for den franske klubben US Ivry. Også keeper Leonel Maciel og strekspiller Lucas Moscariello spiller for europeiske klubber.

Men dette argentinske laget kommer til å få juling søndag.

De tapte med ti mål mot Nederland i den første kampen i gruppespillet fredag. Sist gang Norge møtte Nederland var i november 2021. Den gangen vant Norge med elleve mål.

Norge må passe seg for ikke å undervurdere søramerikanerne, men angriper de denne kampen på samme måte som de gjorde mot Nord-Makedonia kan det bli målkalas i Kraków.

Norge spilte en ubehagelig jevn kamp mot Argentina i OL i 2021. Den gangen vant de norske håndballguttene 27-23. Det var en sliteseier. Vi tror Norge viser at det er større forskjell mellom lagene i søndagens kamp.

Sander Sagosen var en gigant i den første kampen, og Magnus Abelvik Rød scoret seks ganger mot Nord-Makedonia, til tross for at han spilte under halve kampen. Rød, som måler 204 cm fra topp til tå, kommer til å bli vanskelig å stoppe for argentinerne.

Når Norge vant med tolv mål mot Nord-Makedonia skal det være mulig å vinne med minst elleve måls margin mot Argentina.

Vi tror at Norge vinner med 11 mål eller flere mot Argentina. Det spiller du på her til 2,20 i odds