(Nettavisen)

Skiskyting stafett

Torsdag 1. desember

11:00: Stafett 4×7.5km, menn

13:15: Stafett 4x6km, kvinner

Konkurransen ser du på TV 2

Kontiolahti

Verdenscupåpningen i skiskyting arrangeres i år i finske Kontiolahti fra 20. november til 4. desember. Første øvelse var normaldistane, 15 km for kvinnene og 20 km for herrene. Torsdag fortsetter verdenscupen med stafett for begge.

Til nå så har det vært en utfordrende sesongåpning for de norske. På kvinnesiden mangler vi våre største profiler, da verken Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff stiller til start i Kontiolahti. Olsbu Røiseland har slitt med sykdom i flere måneder og står derfor over verdenscupåpningen. Eckhoff har slitt i lang tid etter OL, og vi er ikke sikre på når vi får se Eckhoff tilbake på startstreken igjen. Av de norske kvinnene var det Ingrid Landmark Tandrevold som utpekte seg. Tandrevold skjøt fullt hus i onsdagens normaldistanse, og gikk inn til en 2. plass.

Topp 3 kvinner, normaldistanse 15km

1. Hanna Öberg, Sverige

2. Ingrid Landmark Tandrevold, Norge

3. Lisa Vittozzi, Italia

Vi hadde store forhåpninger til gutta i tirsdagens 20 km, men det gikk dessverre ikke veien. Beste norske resultat på herresiden fikk Sturla Holm Lægreid med en sjette plass.

Topp 3 menn, normaldistanse 20 km

1. Martin Ponsiluoma, Sverige

2. Niklas Hartweg, Sveits

3. David Zobel, Tyskland

Norge og Sverige er forhåndsfavoritter

Stafett - menn - 11:00

Det blir en duell mellom det norske og svenske herrelaget i torsdagens stafett. De norske er klare favoritter på oddsen, men rett bak følger Sverige. Svenskene har hatt en god åpning på sesongen, og det var Martin Ponsiluoma som tok den første seieren i verdenscupen. Med Sebastian Samuelsson som ankermann kan svenskene være med å kjempe om seieren i torsdagens stafett.

Norge har et fantastisk sterkt herrelag denne sesongen, og det er flere av de guttene som kommer til å kjempe om sammenlagt-seieren i verdenscupen. Sammen er de enda sterkere, og vi tror at de norske herrene har lagt tirsdagen bak seg og er klare for å ta revansj. Det norske herrelaget var helt overlegne i denne øvelsen forrige sesong. Dog så har de gjort endringer på rekkefølgen. Sturla Holm Lægreid, som vanligvis går førsteetappe, går nå andreetappen, mens Vetle Sjåstad Christiansen går først ut. Tarjei Bø tar tredjeetappen, mens Johannes Thingnes Bø blir lagets ankermann.

Norge har et mye jevnere lag enn Sverige og er naturligvis store favoritter. 1,35 i odds er som forventet. Du får 1.35 i odds på seier til Norge og 4.50 i odds på seier til Sverige

Sverige er klare favoritter på kvinnesiden

Stafett - Kvinner - 13:15

Disse går stafetten for Norge

1. Karoline Knotten

2. Ida Lien

3. Ragnhild Femsteinevik

4. Ingrid Landmark Tandrevold

Sverige er den store gullfavoritten på forhånd og de har fire gode løpere til start. Linn Persson går 1. etappe og har tidligere tatt gull og sølv-medalje i stafett. Anna Magnusson går 2. etappe og har en solid treffprosent, i tillegg til sølv i stafett fra OL i Pyeongchang. Søstrene Öberg går de to siste etappene for Sverige, storesøster Hannah går tredje etappe, mens Elvira Öberg går sisteetappe. I onsdagens normaldistanse fikk vi se at begge søstrene er utrolig raske i sporet, og ikke minst så traff Hanna på 19 av 20 skudd og vant øvelsen.

De norske jentene er normalt favoritter i denne øvelsen, men denne gangen tror vi ikke på seier. Det blir rett og slett for tøft uten de største profilene, Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff. Kan Norge likevel klare topp 3? Du får 2 i odds på at kvinnelaget blir topp 3.

Norge er storfavoritter blant gutta, mens Sverige om mulig kanskje er enda større favoritt blant jentene. 1,30 på svensk stafettseier er helt greit - her ser du oddsen.