(Nettavisen)

Hvorfor tar svensken med seg en stige hver gang han skal inn i en norsk butikk? Fordi han ikke hadde vunnet i Eurojackpot enda. En alenevinner fra Sverige vant førstepremien på 118 millioner kroner i Eurojackpot fredag kveld.

Spill Eurojackpot her

Hovedtall: 1 - 2 - 22 - 25 - 30

Stjernetall: 5 - 10

Neste uke begynner premiestigen fra bunn igjen, men det betyr ikke at det er lite penger det er snakk om.

Fredag er det ca. 105 millioner i Eurojackpot-potten. Spill her før fredag klokken 19.00. Trykk her for å levere kupongen.

En nordmann trenger i hvert fall ikke knekke svenske-vitser hele kvelden av misunnelse. Og sånn er det hver fredag; den nasjonale vinneren får 1 million kroner og et reisegavekort på 100 000 kroner.

På fjellet uten dekning

Fredag 27. november ble en mann fra Volda i Møre og Romsdal tilfeldig trukket ut som nasjonal vinner i Eurojackpot.

Etter flere forsøk på å nå millionvinneren gjennom helgen, lyktes Norsk Tipping endelig å få tak i mannen mandag.

Fredag er det ca. 105 millioner i Eurojackpot-potten. Spill her før fredag klokken 19.00. Trykk her for å levere kupongen.

Volda-mannen var helt uvitende om at han i løpet av helga var blitt Eurojackpot-millionær. Han hadde tilbragt hele helga på jobb langt til fjells uten mobildekning. Det var derfor litt av et sjokk å komme ned til sivilisasjonen for så å få en million-telefon fra Hamar.

- Ny PC

- Oi! Nei ... Oi! Er det sant? Tusen, tusen takk, var mannens første reaksjon.

- Jeg er helt lamslått. Det er helt utrolig. Kona er på jobb, så det er bare jeg og bikkja her, og jeg tror ikke hun forstår så mye av det som nettopp har hendt, ler den blide vinneren.

- Nå skal jeg kjøpe meg ny PC og 3D-mus, i tillegg til andre nyttige ting.

Fredag er det ca. 105 millioner i Eurojackpot-potten. Spill her før fredag klokken 19.00. Trykk her for å levere kupongen.

Den ferske millionæren forteller at konen er fra Nord-Norge og at de derfor kommer til å unne seg noen turer dit etter hvert, når verden blir litt enklere.

- Det blir fint å ta opp igjen jakt og laksefiske. Det er godt å komme seg ut i friluft når man ellers jobber store deler av dagen foran PC'en.

Millionpremien skal feires med familien.

Vinnerspillet ble kjøpt på Stryn Kiosk.

Nabolaget-millionær: Tror jeg begynner å grine

- Nå er jeg spent på hvorfor dere ringer. Kanskje dere ringer feil, svarte Skotterud-kvinnen da Norsk Tipping ringte henne for å overbringe den gode nyheten.

Det måtte en del overbevisning til før millionvinneren klarte å ta inn over seg budskapet.

- Neeeei, det er ikke sant. Men herregud, hvor mye sa du? Jeg er her fortsatt, men nå tror jeg at jeg begynner å grine, forklarte en tydelig rørt vinner på hvorfor det til tider ble stille i andre enden.

Trykk her for å spille Nabolaget.

- Dette var noe jeg aldri trodde jeg kom til å oppleve. Jeg blir helt stum, i tillegg har jeg skikkelig hjertebank nå.

Den nybakte millionæren klarte nesten ikke å vente på at telefonsamtalen med Norsk Tipping skulle være overstått:

- Nå klarer jeg ikke å snakke mer. Alt jeg vil nå er å ringe sønnen og datteren min og fortelle dem alt sammen, ler den lykkelige Nabolaget-millionæren.

Kvinnen, som ønsker å være anonym, hadde kjøpt sin kupong på Extra Skotterud.

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2019: 2 363 577

Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 1

Antall millionærer i 2019 (Norge): 76

Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 443 904 560 kr

Fredag er det ca. 105 millioner i Eurojackpot-potten. Spill her før fredag klokken 19.00. Trykk her for å levere kupongen.