(Nettavisen)

Etter en liten premietørke i Vikinglotto, har potten denne onsdagen gjort seg stor og fin. Og den norske førstepremievinneren stikker derfor av med hele 307 millioner kroner i julegave.

På selveste Lille-julaften var det altså en nordmann som hadde gjettet alle riktige på Vikinglotto-trekningen. Vinneren plasseres godt på plass 4 over største Vikinglotto-utbetalinger noen sinne. Det legger vel til rette for en heidundranes julemiddag i minste fall.

Hjertebank

- Jeg har hjertebank nå. Det er kjempegode nyheter, men jeg sliter med å tro på det, sa den sjokkerte vinneren av 310 millioner kroner i Vikinglotto.

Det som så mange drømmer om skjedde en norsk spiller på lille julaften. Det ble fulltreff med 6+1 rette, og vedkommende vant dermed over 310 millioner kroner.

Trykk her for å spille Vikinglotto

- Jeg så på telefonnummeret at det var Norsk Tipping som ringte, men jeg kunne ikke helt tro det. Jeg er så glad nå, men jeg er nesten i sjokk, sa den heldige spilleren.

- Jeg har aldri vunnet noe av verdi før, så dette tar nok litt tid å fordøye. Hvor mye var det det var igjen, sa du? 310 millioner kroner?

Ønsket seg tid med familien

Hva var det egentlig du ønsket deg til jul?

- Det var faktisk å feire jul med familien min. Jeg har vært veldig heldig i livet. Jeg er frisk, har arbeid, et hjem og en familie. Jeg har følt meg heldig, men det er klart at dette gir helt spesielle muligheter, sier vinneren tankefullt før latteren igjen bobler over.

- Hvor mye var det jeg hadde vunnet igjen, sa du?

310 millioner kroner, eller 310 096 130 kroner for å være nøyaktig.

Kveldens tall:

4 - 6 - 31 - 32 - 37 - 47

Vikingtallet:

8

Trykk her for å spille Vikinglotto

Her er topp 10 utbetalinger fra Vikinglotto noen sinne frem til 23. desember:

Joker-vinneren

En bergenser i 60-årene var ikke med på telefon i onsdagens trekning, men hadde muligheten til å bli millionær. Ask får ta valgene hans. Og Ask ønsket vel bergenseren er god jul, for han traff Joker og bergenseren gikk til topps.

- Nå er jeg helt skjelven, og for en fin førjulsgave! Vi skal følge spent med på TV-trekningen, sa mannen til Norsk Tipping før TV-sendingen startet.

Spill Joker her.

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (Norge): 6 340 814

Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 6

Antall millionærer i 2019 (Norge): 34

Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 221 351 890