(Nettavisen)

World Cup 10 km klassisk Ruka - Finland

Lørdag 26. november

Første start menn kl 13.30 norsk tid

Konkurransen vises på TV3

Live odds etter rennstart

Verdenscupen i langrenn starter som vanlig i finske Ruka siste helgen i november. Siden 2002 har det vært åpning på dette vintersportsstedet, som kun ligger en liten times kjøring fra grensen til Russland.

På lørdagens 10 km klassisk vil det sannsynligvis bli stor norsk dominans, for Russland er som kjent ikke med, og i tillegg har hjemmefavoritten Iivo Niskanen fått korona.

Det skal også bli spennende å se hva den svenske duoen Calle Halfvarsson og William Poromaa kan få til. Begge leverte gode løp i Bruksvallarna forrige helg

I fjorårets klassiskløp endte det slik:

Herrer

1. Iivo Niskanen - Finland 33.08,6

2. Alexey Chervotkin - Russland + 8,3

3. Alexander Bolshunov - Russland + 14,1

10 km klassisk herrer

Johannes Høsflot Klæbo fikk gode svar i fredagens sprint. Det virket ikke som den trøblete hamstringen plaget han, og i tillegg fløy han fra Even Northug, Erik Valnes og alle utfordrerne opp den berømte siste bakken.

Han tok sin første seier på sprint i Ruka siden 2019, og det var i nærheten av den råeste utklassingen vi har sett av sprintkongen på en god stund.

På lørdag skal de ut å gå litt lengre. Vanligvis er distansen 15 km klassisk i Ruka, men nytt av året skal mennene og kvinnene gå like langt, og årets distanse er derfor 10 km.

Det bør passe Klæbo bra, og vi så forrige helg på Beitostølen at han selvsagt også mestrer den distansen. Da kontrollerte han inn til seier, uten at det virket som han gikk helt i kjelleren.

Emil Iversen fulgte nærmest, knappe seks sekunder bak, med Martin Løwstrøm Nyenget på tredjeplass 17,9 sekunder bak vinneren.

Uten russere og Iivo Niskanen på start er det kanskje våre nærmeste naboer som blir den største trusselen. Calle Halfvarsson og William Poromaa gikk ikke klassiskrennet i Bruksvallarna sist helg, men stilte i søndagens skøyterenn.

Der vant Halfvarsson foran Poromaa og de var i en egen klasse. Vanligvis er i hvert fall Poromaa best i klassisk så det skal bli spennende å se hva han får til i verdenscupåpningen.

Poromaa slo gjennom forrige sesong og gikk seg inn på pallen på 15 km klassisk i Lahti. En så ung utøver vil bli bedre med nok en sommer med riktig trening, og sesongåpningen i Sverige tyder på at han har tatt et steg.

Et godt spill kan være topp tre på Poromaa. Det leverer du her til 3.50 i odds

Vi tror uansett Johannes Høsflot Klæbo fortsetter seiersmarsjen. Han har vunnet 15 km klassisk i Ruka to ganger tidligere, og vi tror ikke det er noen bakdel for han at de skal gå 5 km kortere.

Johannes Høsflot Klæbo vinner 10 km klassisk. Det spillet leverer du her