(Nettavisen)

Dette er en av de mest smertefulle statistikkene i Arsenals historie.

The Gunners står uten en borteseier i ligaen i Nord-London-derbyet siden 2014. Søndag har Mikel Artetas lag ikke bare et mål om å vinne borte mot Tottenham for første gang på ni år i ligaen, men å skaffe seg et åtte poengs forsprang i kampen om klubbens første ligatittel på 19 år.

Her kan du spille på Arsenal-seier mot Tottenham til finfin odds

Skal de klare det, må de unngå historiske blundere. De siste ni årene er full av dem. Arsenal har blitt felt av kontroversielle straffespark, utvisninger og forsvarstabbber.

Men denne gangen har the Gunners William Saliba, Ben White, Oleksandr Zinchenko og Thomas Partey som skal rydde opp. Det er betryggende. For Arsenal-fansen.

Tottenham Hotspur - Arsenal

Odds: Arsenal vinner - 2,15 i odds

Kampstart søndag 15. januar kl. 17.30

Spillestopp kl 17.29

Tottenham Hotspur Stadium

Kampen kan sees på Vsport1 Skaff deg tilgang her

Vi tror at Arsenal vinner. Det spiller du på her til 2,15 i odds

Arsenal vant det omvendte oppgjøret på Emirates 3-1 tidligere denne sesongen, og søndag kan de skaffe seg en luke på hele åtte poeng ned til lag nummer to på tabellen, Manchester City.

Den muligheten vil de ikke la gå fra seg.

The Gunners er ubeseiret i de elleve siste ligakampene på rad, og de sto med fem seire på rad i ligaen før de spilte 0-0 mot Newcastle på Emirates Stadium.

Mikel Artetas lag var uheldige som ikke tok alle tre poengene mot Newcastle, men de kan ta sesongens 15. seier søndag. Da møter de et ustabilt Tottenham-lag.

Tottenham har tapt tre av de fire siste hjemmekampene i Premier League, og den siste kampen vant de 4-3 mot Leeds United. De har tapt mot Newcastle, Liverpool og Aston Villa, og sterkt Spurs-lag klarte kun å vinne 1-0 mot Portsmouth i FA-cupen forrige helg. Skader og nøkkelspillere som ikke er i form har skapt problemer for Antonio Conte.

The Gunners har en god mulighet til å ta sin første borteseier mot Tottenham siden ligacup-seieren i 2015.

Ødegaard tilbake fra start

Den svenske Tottenham-vingen Dejan Kulusevski er tilbake etter å ha mistet de tre siste kampene på grunn av en muskelskade.

Spissen Richarlison og midtbanespilleren Rodrigo Bentancur er usikre, mens Lucas Moura er ute med skade.

Arsenal-vingen Bukayo Saka måtte gå av banen i FA-cupkampen mot Oxford på mandag, men er antakeligvis tilbake til søndagens storkamp i Nord-London.

Angriperne Gabriel Jesus og Reiss Nelson er fortsatt ute med skader.

Kaptein Martin Ødegaard satt på benken i mandagens kamp mot Oxford, men han er tilabke i startelleveren til kampen på Tottenham Hotspur Stadium. Nordmannen er en viktig spiller hos Arsenal. Han er delt toppscorer i klubben denne sesongen med syv mål.

Dette er en kamp vi ser frem til. Med Conte og Arteta på sidelinjen er man nesten garantert stor underholdning i det tekniske området.

På banen trenger det ikke å bli like spennende. Arsenal er et mye bedre lag enn Tottenham akkurat nå. Prestasjonene til Spurs har rett og slett ikke vært gode nok.

Tottenhams hjemmeform gjorde at de hang med i topp fire-kampen i starten av sesongen, men nå har den dabbet av. De har kun vunnet to av de siste seks hjemmekampene i alle turneringer, og vi mener Martin Ødegaard og Arsenal har sjansen til å gjøre noe med den pinlige bortestatistikken mot Tottenham.

Likevel; Tottenham har kun gått målløs av banen i én hjemmekamp denne sesongen, og de har bare feilet i å score i én av de siste 17 kampene mot Arsenal i toppdivisjonen. Tallene gjør at vi tror det kan bli scoringer begge veier i søndagens match.

Vi tror Arsenal vinner begge ligakampene mot Tottenham i samme sesong for første gang siden 2013-2014-sesongen.

De har nemlig hatt et godt tak på de andre London-lagene denne sesongen. Faktum er at de har vunnet alle seks byderbyene, og de har holdt nullen i alle tre bortekampene. Arsenal bryter den dårlige bortetrenden mot Tottenham søndag, tror vi.

Vi tror at Arsenal vinner. Det spiller du på her til 2,15 i odds