(Nettavisen)

De Bruyne er ifølge den britiske avisen the Times den best betalte spilleren i Premier League etter at han i april signerte en ny fireårskontrakt med Manchester City som er verdt 20 millioner pund i året.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

The Times skriver at den belgiske landslagsspilleren vil tjene 385.000 pund i uken, eller drøyt 4,8 millioner kroner. Går det an å forsvare å gi en spiller så høy lønn? Utvilsomt. Han har i to sesonger på rad hvert blant de beste spillerne i den engelske toppdivisjonen. Sist sesong ble han kåret til Årets spiller i Premier League.

Ikke bare er De Bruyne en målscorer. Han er også en tilrettelegger. Han har 18 målgivende pasninger denne sesongen.

Men han kunne spilt for Chelsea.

De Bruyne ble nemlig hentet til Chelsea fra belgiske Genk i 2012, men han ble aldri noen hit på Stamford Bridge. I 2014 ble han solgt videre til Wolfsburg. I Bundesliga ble han en suksess, og Chelsea-floppen ble hentet tilbake til Premier League for 760 millioner i 2015. Denne gangen av Manchester City.

Lørdag kan han senke gamleklubben i Champions League-finalen.

Manchester City - Chelsea - Kevin De Bruyne scorer mål - 3,75 (spillestopp lørdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Pep Guardiola har hatt flere kontroverser med finaledommer Antonio Mateu Lahoz tidligere. Han har dømt tre straffespark mot Manchester City i de fire siste kampene og sendt Guardiola på tribunen etter første omgang i kvartfinalen mot Liverpool i 2018.

Her kan du skrape Flax på nett

I 2016-2017-sesongen, da Manchester City ble slått ut på bortemålsregelen mot Monaco, fikk Sergio Agüero gult kort for filming av den spanske dommeren etter keeper Danijel Subasic meide ham ned. Han annullerte også Leroy Sanes mål i 2018 mot Liverpool.

Det viktigste å notere seg er at Lahoz deler ut flere straffespark enn gjennomsnittet i Champions League, og med tanke på at Manchester City er det sterkeste laget offensivt kan det tale til deres fordel i lørdagens finale.

At det blir straffespark i Champions League-finalen gir 2,70 i odds

De Bruyne trives mot Chelsea

Å score på straffesparket er en annen sak. Manchester City var det laget i Premier League som bommet på flest straffespark sist sesong. De ble tildelt ni straffespark, men scoret kun på fem av dem. Kevin De Bruyne har scoret på to av de tre straffesparkene han har tatt.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Det er ganske stor sannsynlighet for at 29-åringen får i oppgave å ta et straffespark om det skulle komme. Samtidig er han sikker i startelleveren hos Guardiola. Ikke nok med det. Han har også scoret i de tre siste rundene i Champions League. Han scoret i semifinalen borte mot PSG, han scoret hjemme mot Dortmund og M'gladbach i henholdsvis kvartfinalen og åttendedelsfinalen.

De Bruyne har scoret fire mål mot gamleklubben i Premier League. Det er det meste en tidligere Chelsea-spiller har scoret mot Vest-London-klubben i ligaen.

At han har scoret i tre av de fire siste kampene mot Chelsea gjør at vi prøver oss på ham som målscorer for Manchester City.

3,75 i odds på De Bruyne-scoring i finalen lar seg høre.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset