(Nettavisen)

Levanger - Rosenborg

Odds: Omgang med flest mål - 1.omgang

Kampstart onsdag 22.juni kl 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

TOBB Arena Levanger

Kampen vises på NRK TV

Vi tror det blir flest scoringer i første omgang. Det spiller du på her til 2.95 i odds

Det er klart for cupfest i Levanger når hjemmelaget tar i mot Rosenborg på TOBB Arena. Levanger ligger på tredjeplass i PostNord-ligaen, og er inne i en god periode med tre seiere på rad.

Rosenborg blir fortsatt målt opp mot storhetstiden under Nils Arne Eggen, og trønderne blir sannsynligvis aldri helt fornøyd igjen.

Levanger rykket opp til OBOS-ligaen etter å ha vunnet sin 2.divisjonsavdeling i 2014. De fikk fire sesonger i det nest øverste selskap, der sesongen 2018 endte med mageplask og soleklart nedrykk.

Årets stall har en fin miks av etablerte spillere med stor rutine, og ungdommelig pågangsmot og sult. Laget til Per Verner Vågan Rønning har fått en fin start på sesongen og er absolutt med i kampen om opprykk.

De første kampene i år var jevne oppgjør der de små marginene avgjorde, og to seiere tre uavgjorte og to tap var status etter de syv første.

Seierne var på 3-1 borte mot Træff og 1-0 hjemme mot Kjelsås, mens tapene var på knepne 2-1 borte mot både Alta og Eidsvold Turn.

Siden tapet mot Eidsvold Turn har de vist storform, og har klinket til med tre seiere på rad. Først banket de serieleder Hødd hjemme med 2-0, før de reiste til hovedstaden og knuste bunnlaget Frigg med 4-1.

I siste serierunde kom nok et bunnlag - Asker - på besøk til Trøndelag, og hjemmelaget kontrollerte inn en enkel 2-0 seier.

Det er ca. 69 millioner kroner i vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Rosenborg må finne stabilitet

Rosenborg jobber med å finne identiteten sin under Kjetil Rekdal. De glimter til med meget gode kamper innimellom, men altfor ofte klarer de ikke å avgjøre jevne kamper til sin fordel.

På de ti kampene de har spilt i serien i år står Rosenborg med tre seiere, fem uavgjorte og to tap. Målforskjellen er 16-13 og de ligger på åttendeplass på tabellen.

I siste kamp mot Lillestrøm så det lyst ut når Stefano Vecchia ga laget ledelsen etter 16 minutters spill. Så sluttet trønderne å spille fotball, og gulljagende Lillestrøm kastet seg over dem.

– Vi slår ballen bort, for det første. Så lar vi dem komme med mange folk i de farligste områdene, der vi vet Lillestrøm er gode. Det blir innlegg på innlegg, dueller, cornere. Der er Lillestrøm gode, uttalte Rosenborg-veteran Per Ciljan Skjelbreid etter kampen.

Lillestrøm fikk betaling med scoringer etter 32 og 38 minutter og gikk til pause med ledelse 2-1. I andre omgang satte Magnus Knudsen spikeren i kisten med sin scoring etter 87 minutter, og Rosenborg fikk en tung tur hjem.

Ser vi på statistikken fra kampen hang Rosenborg tross alt bra med. 53-47 i ballinnehav, og 10-8 i skudd fordel Lillestrøm, mens skudd på mål endte 4-4. Rosenborg hadde noen store muligheter utover scoringen men klarte ikke å få ballen i nettet.

Får de opp effektiviteten, og marginene etterhvert bikker i riktig retning, blir Rosenborg å regne med fremover. Første mulighet er i cupen mot Levanger.

Rosenborg stuper ut fra start

Levanger er i form og har vunnet tre kamper på rad i PostNord-ligaen. De står med tre seiere og to uavgjorte etter fem kamper på eget gress - med målforskjell på 8-3.

Denne gangen møter de riktignok et lag av et annet kaliber enn i en vanlig PostNord-kamp, og vi tror de får det tøft.

Rosenborg reiser til Levanger med mål om å ta seg videre i cupen, og samtidig få en god opplevelse så fort som mulig etter tapet mot Lillestrøm. Vi tror de stiller motiverte og klinker til fra start for å avgjøre tidlig.

Statistikken mellom lagene fra tidligere oppgjør er selvsagt hyggelig lesing for de som heier på Rosenborg. De har møttes fem ganger i cupen siden 2004, og Rosenborg har vunnet alle fem - med målforskjell på 27-5.

I tre av disse fem oppgjørene har det vært flest scoringer i første omgang. Det tror vi skjer også denne gangen.

At det blir flest scoringer i første omgang spiller du på her til 2.95 i odds

All oddsen på Levanger-Rosenborg finner du her