(Nettavisen)

Real Madrid og Barcelona barker sammen i det 246. El Clásico på Estadio Alfredo di Stefano.

Det 246. møte mellom erkerivalene vil være like prestisjefylt som de øvrige 245, men det kan bli mer avgjørende enn mange av de andre kampene.

Atletico Madrid, Barcelona og Real Madrid kjemper en duraberlig kamp om ligatittel i den spanske toppdivisjonen denne sesongen. Med ni kamper igjen av sesongen er det bare tre poeng som skiller de tre lagene.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Barcelona ligger på andreplass med 65 poeng, ett poeng bak serieleder Atletico og to poeng foran Real MadridAlle tre lagene har spilt 29 kamper, og lørdagens Clásico kan vise seg å bli avgjørende.

I løpet av årene har flere store spillere spilt en viktig rolle i Clásico-dramaene. Toppscorerne i disse intense matchene har vært Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Messi er tidenes toppscorer i disse kampene med 26 mål, og Ronaldo er nummer to med 18.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Etter 245 kamper har Real Madrid scoret 411 mål og vunnet 97 kamper. Det er én seier mer enn Barca, som har scoret 400 mål mot erkerivalen. Med 811 mål på 245 kamper, er det i snitt scoret 3,3 mål per kamp. Det er slett ikke verst for å være en av de største klubbkampene i verden.

Real Madrid - FC Barcelona - Lionel Messi scorer mål - 2,00 (spillestopp lørdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Hovedårsaken til at Barca ligger oppe på andreplass, til tross for at de fikk en skrekkelig start på sesongen, heter, ikke overraskende, Lionel Messi.

Etter å bare ha scoret fire mål og stå med ingen målgivende pasninger på de ti første ligakampene til Barcelona denne sesongen, har den argentinske ballkunstneren scoret 19 ganger og hatt åtte målgivende pasninger på de 17 siste kampene.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Men det er nesten tre år siden sist Lionel Messi scoret mot Los Blancos. Det skjedde i 2-2-kampen i La Liga i mai 2018.

Tangerer El Clásico-rekord

Og vi må tilbake til 23. desember 2017 for å finne sist gang Messi scoret mot Real i den spanske hovedstaden.

Men med den scoringsformen 33-åringen har vist de siste månedene, tror vi at Messi scorer mot Real i lørdagens kamp. Da vil han i så fall nærme seg den utrolige Clásico-milepælen på 30 mål - en milepæl han kanskje aldri kommer til å nå, hvis han bestemmer seg for å forlate Camp Nou i sommer.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Messi er ikke bare den mestscorende spilleren i det prestisjefylte oppgjøret mellom Barca og Los Blancos. Etter lørdagens match vil han sammen med Sergio Ramos ha spilt 45 El Clásico-oppgjør. Det gjør dem til de to spillerne i historien med flest Clásico-kamper.

Messi er toppscorer i La Liga med 23 mål, og 2,00 i odds på at han scorer sitt 27. El Clásico-mål lørdag er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset