(Nettavisen)

Lørdag 22. januar var det duket for en ny Lotto-trekning, og var man alene om er det å få sju rette kunne man vinne ca. 14 millioner kroner.

Men, førstepremiepotten måtte deles på hele seks personer som da hadde fått alle vinnertallene rette. Det ga dem nøyaktig 2 513 595 kroner hver. I tillegg var det 19 personer som prikket inn 6+1 rette, og fikk 112 040 kroner hver.

Gjennomsnittlig ringes rundt tre nye millionærer på en vanlig Lotto-lørdag. Dermed kan vi kanskje si at moroa ble doblet denne lørdagskvelden.

Tallene som ble trukket ut, var:

2 - 10 - 13 - 14 - 23 - 24 - 31

Tilleggstall: 4

Vikinglotto har ca. 87 millioner i potten - spill før onsdag.

Mann (31) fra Kristiansand

31-åringen var i ferd med å legge ungene da Telefonen fra Hamar ringte. Han hadde verken sett TV-trekningen eller sjekket appen, og var derfor totalt uforberedt på det som kom.

– Nei, du tuller? Hæ? Herregud, det er jo helt vanvittig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, svarte han lettere sjokkert.

Med Norsk Tipping på tråden gikk han selv inn i appen for å sjekke at det stemte.

– Høy premie står det her, og nå kom plutselig hele familien også, lo han, og siktet til barna og forloveden som sto og lo i bakgrunnen.

Familien har nylig kjøpt nytt hus som de nettopp er ferdig med å pusse opp, så premien kom godt med.

– Ja, nå tror jeg vi skal feire litt etter at ungene har lagt seg, avsluttet den fornøyde kristiansanderen, som ønsket å være anonym.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Mann (55) fra Gjerdrum

Den intetanende Lotto-millionæren fra Gjerdrum befant seg på hytta med kona og et vennepar da han fikk drømmebeskjeden fra Hamar. Da han forstod at det var Norsk Tipping som ringte sørget han for å gjemme seg bort i et annet rom.

– Oi, det var ikke verst. Kjempehyggelig! De kommer godt med, svarte mannen da han fikk servert premienyheten.

– Det eneste jeg har vunnet i Lotto tidligere er 50 kroner.

Gjermsokningen, som ønsket å være anonym, var først litt usikker på hva han skulle bruke premien på, men etter å ha tenkt seg om landet han på nytt kjøkken samt å gi noe til barna.

– De skal snart på boligmarkedet. Ellers blir det reising når det er mulighet for det. Vi er glade i Italia og Frankrike.

55-åringen så frem til å kunne dele den hyggelige Lotto-overraskelsen med resten av reisefølge før de fortsatte å kose seg videre med god mat og drikke.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt hos Extra Gjerdrum.

Kvinne (69) fra Trondheim

– Nå fikk jeg hjertebank, jeg, svarte vinneren fra Trondheim da Norsk Tipping presenterte seg.

Hun hadde fulgt med på TV-trekningen, men ikke sjekket kupongen sin ennå.

– «Om jeg vinner så ringer de sikkert» pleier jeg å tenke, lo trondheimskvinnen, som ønsket å være anonym. Og sannelig gjorde de ikke det.

– Er det sant? Å guri malla. Oh my god! Nå ble jeg i hvert fall skjelven, lo hun da de røpet premiebeløpet.

– To og en halv million sier du? Nå får jeg ikke sove i natt. Jeg trodde det var en spørreundersøkelse da dere ringte, men tok sjansen på å svare da jeg så det var et hamarnummer.

69-åringen så frem til å ringe både sin sønn og en nær venninne etter samtalen med Norsk Tipping, og premien hadde hun gode planer for:

– Jeg skal betale ned huslånet og gi litt til sønnen min også.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt via Norsk Tippings nettsider.

Mann (78) fra Kristiansand

Kveldens andre vinner fra Kristiansand lo seg gjennom hele vinnerintervjuet med Telefonen fra Hamar.

- Jeg sa til kona mi at det var greit å ikke vinne i dag siden det ble så mange om potten, men nå kjenner jeg at 2,5 millioner kroner ikke var så lei en sum likevel, storlo han.

- Nei, nå tror jeg nesten jeg drømmer. Men samtidig er jeg jammen våken også! Du store allverden. Nå må jeg ringe sønnen min.

Premien vil gå til oppussing av hus.

Kupongen ble kjøpt hos Extra Vestheiene.

Kvinne (56) fra Nord-Fron

Vinneren fra Nord-Fron var svært skeptisk til vinnerbudskapet fra Norsk Tipping, og lurte på om dette virkelig kunne være sant.

- Ja, det var jo flott … men jeg vet ikke helt om jeg tror på deg, sa hun.

Forhåpentligvis blir ikke sjokket altfor stort når pengene kommer inn på konto - det pleier å ta inntil tre bankvirkedager.

Hvem har ikke tatt telefonen?

En mannlig vinner fra Vestlandet har ikke tatt telefonen lørdag kveld - kanskje får vi vite mer i løpet av søndagen.

Nye sjanser

Lørdag 29. januar er det nye sjanser til å gjette seg frem til sju rette Lotto-tall. I 1. premiepotten ligger ca. 14 millioner kroner klare til den eller de som måtte klare det.

Lotto har spillefrist lørdag klokka 18:00

Joker

Kveldens Joker-tall ble som følger: 1 - 3 - 7 - 3 - 2, hvor 5 rette tall ga 136 535 kroner i premie.

En kvinne fra Risør ble valgt som Joker-kandidat, og gikk helt til topps under Joker-trekningen lørdag. Sammen med familien satt hun og så på sendingen idet hun ble 2,1 millioner kroner rikere.

Men en inngangspremie på 437 000 kroner var allerede premie nok for risøringen:

– Å hellan, da har jeg jo allerede vunnet! Nå ble jeg helt skjelven, utbrøt hun da Norsk Tipping ringte for å gi beskjed om at hun var trukket ut. Denne summen utgjorde imidlertid bare starten på premiestigen. På toppen lå 2,1 millioner kroner som hun da hadde sjansen til å vinne.

Klatret helt til topps

Joker-kandidaten fra Risør ble ikke med på tv-sendingen selv. De logiske valgene ble dermed overlatt til maskinen Ask. Tallrekken det skulle spilles på, var følgende:

8 - 1 - 4 - 5 - 1

Jokerlua hoppet aldri fram, men det gjorde ingenting: alle tall gikk gjennom og premien til risørkvinnen gjorde dermed et kjempebyks: fra 437 000 kroner til 2,1 millioner kroner.

Stor spenning

Alt tegnet på god stemning hjemme hos Joker-kandidaten da Norsk Tipping ringte tilbake etter trekning.

– Jeg har aldri vært med på noe så spennende! Vi pustet ikke, hele gjengen, og nå er vi helt svette, lo den glade vinneren, som hadde sett trekningen sammen med familien: Noen av dem var sågar med på telefon.

– Jeg trodde virkelig ikke de siste to tallene skulle slå til. Jeg skjønte ikke en gang at det var lørdag i dag før dere ringte, og nå må jeg venne meg til tanken på å bli millionær, sa risørkvinnen himmelfallent.

Premien vil hun bruke til å betale ned gjeld, samt at det kanskje vanker noe til barna.

Ny Joker-sjanse onsdag

Joker har trekning to ganger hver uke. Neste trekning er onsdag 26. januar, da i forbindelse med Vikinglotto. Her vil det ligge ca. 1,2 millioner kroner på toppen av premiestigen.

Her kan du levere inn kupongen din for Eurojackpot.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr