(Nettavisen)

I Hviterussland ruller toppfotballen videre selv om resten av Europa har stoppet idretten som følge av koronapandemien. Det spilles kamper også i påsken. På påskeaften spilles det tre ligakamper i Hviterussland.

Fredag er det ca 1 milliard i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 19.00. Lever kupongen her!

Torpedo BelAZ Zhodino - Energetik-BGU Minsk 2,00 - 3,20 - 3,10 B (spillestopp kl. 14.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Torpedo Zhodino fikk en pangstart på sesongen med to strake seire. De vant 1-0 mot Shakhtyor i serieåpningen, hvor den brasilianske kantspilleren Gabriel Ramos ble matchvinner på overtid. De fulgte opp med å slå nyopprykkede Belshina 1-0 hjemme. Valeri Gorbachik ble matchvinner i kampen mot bunnlaget.

Torpedo er et sterkt hjemmelag

Sist helg kom sesongens første tap, da gikk Yuri Puntus' mannskap på et skuffende 0-2-nederlag mot Dinamo Minsk. De skapte lite i den kampen, og det var et fortjent tap.

Torpedo er likevel vanskelige å slå hjemme i Zhodino, hvor de er ubeseiret i ni av de siste elleve hjemmekampene i den hviterussiske toppdivisjonen.

Slik blir du digital spiller hos Norsk Tipping!

Maksim Bordachev fortsatte i midtforsvaret sist helg, mens Mikhail Afanasjev og Dmytro Yusov begge startet sin første kamp denne sesongen. Gabriel Ramos måtte stå over mot Dinamo Minsk på grunn av skade, og brasilianeren er også usikker til lørdagens kamp. Det svekker Torpedo-laget.

Fra nedrykksstrid til gullkamp

Energetik-BGU Minsk topper den hviterussiske ligaen med tre strake seire. De startet sesongen med å banke storlaget BATE Borisov 3-1. Jasur Yakhshiboev scoret de to første målene og Dusan Bakic satte inn det tredje målet på tampen av kampen.

Vladimir Belyavski’s menn fulgte opp med å vinne 1-0 mot nykommeren Ruh Brest. Daniil Miroshnikov stanget inn hjørnesparket til Jasur Yakhshiboev. Forrige helg slo Energetik til med en 2-0-seier mot FC Minsk på bortebane. Aleksey Nosko satte inn returen etter et skudd fra Jasur Yakhshiboev. Energetik fikk Aik Musahagian utvist i det 70. minutt, men styrte likevel kampen. Shakhboz Umarov var nær ved å øke ledelsen, men forsøket hans ble reddet Jasur Yakhshiboev scoret 2-0-målet på overtid, og spissen Uzbekistan er den store formspissen i den hviterussiske ligaen med tre scoringer på tre kamper.

Energetik-BGU har vunnet seks av de siste syv kampene, og de er ubeseiret i ti av de siste elleve kampene i den hviterussiske ligaen. Det er en imponerende forvandling etter at de nesten rykket ned sist sesong.

Les også: På påskeaften trekkes det 48 ekstra Lotto-millionærer

Ligaens formspiss

Den offensive midtbanespilleren Hayk Mosahanian er suspendert i lørdagens kamp etter at han ble utvist mot Minsk. Shakhboz Umarov kan få sjansen i hans fravær. Jasur Yakhshiboev kan skape problemer for Torpedo-forsvaret. Uzbekeren har tre mål og én målgivende så langt. Hovedstadsklubben har også en solid midtbane, ja, kanskje den beste i ligaen. David Tweh fra Liberia har funnet tonen på midtbanen sammen med kaptein Aleksey Nosko.

Torpedo Zhodino skuffet forrige helg, men det var på bortebane. De er best på hjemmebane, der de er ubeseiret i ni av elleve kamper. Vi tror likevel at de får problemer lørdag. Energetik-BGU er formlaget i den hviterussiske toppserien. De har den giftigste spissen i igaen i Jasur Yakhshiboev, og de har også en svært potent midtbane. Dette blir en tett og jevn kamp.

Vi mener serielederen er undervurdert her, og 3,10 i odds på borteseier er verdt å prøve. Spillestopp er klokken 14.55.