(Nettavisen)

I Hviterussland ruller toppfotballen videre. Fredag spilles det to kamper i den hviterussiske toppdivisjonen. I tillegg starter også den sørkoreanske K-ligaen denne fredagen.

Fredag er det ca. 111 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Klikk her for å levere kupongen før fredag klokken 19.00!

FC Slutsk - Energetik-BGU Minsk 2,15 - 3,10 - 2,95 H (spillestopp kl. 15.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Slutsk gikk til topps i treningsturneringen Belazovets Friendly Tournament i februar, og de har vist i ligaen at det ikke bare var et blaff. Laget topper noe overraskende den hviterussiske toppdivisjonen etter syv serierunder, to poeng foran Torpedo Zhodino.

De står med tre seire på rad før fredagens hjemmekamp mot Energetik. Først slo de Shakhter Soligorsk 2-1, til tross for at Denis Obrazov ble utvist i det 51 minutt. Deretter vant Slutsk 3-2 mot Belshina. Umar Muhammed Bala og Artem Serdyuk ga dem ledelsen 2-0, men Belshina slo tilbake og utlignet, men Bala var fempå igjen på tampen av kampen og sørget for at serielederen vant.

Målene renner inn

Vitali Pavlovs mannskap topper fortsatt ligaen etter helgens 2-1-seier mot Dinamo Minsk. Dermed har Slutsk vunnet syv av de siste ni kampene i den hviterussiske ligaen, men de har ikke klart å holde nullen i de åtte siste kampene.

Venstrebacken Roman Krivulkin er usikker. Midtstopper Denis Obrazov var tilbake etter suspensjon i forrige uke, og dermed ble vikaren hans, Soslan Takulov, flyttet over på høyrebacken. Kantspilleren Evgeni Veljko er usikker etter at han ble erstattet av Aleksandr Anyukevich i første omgang av forrige match.

Energetik sliter på bortebane

Energetik-BGU Minsk fikk en flying start på sesongen med tre seire på rad mot BATE Borisov, Ruh Brest og Minsk. Deretter gikk de på tre strake tap mot Torpedo Zhodino, Gorodeya og Neman Grodno, uten at de scoret et eneste mål. Energetik slo tilbake med en 2-0-seier mot nyopprykkede Smolevichi.

David Tweh scoret det første målet, mens Jasur Yakhshiboev økte til 2-0 fra straffemerket på overtid. At midtstopper Aleksandr Svirepa ble utvist på tampen av kampen var en strek i regningen for Energetik. Han blir antakeligvis erstattet av 19-åringen Daniil Miroshnikov. Spissen Junior Atemengue mistet plassen sin i startoppstillingen til Shakhboz Umarov sist. Jasur Yakhshiboev er likevel mannen laget må stole på offensivt Han har scoret fire mål så langt.

Slutsk topper tabellen, men de har ikke klart å holde nullen denne sesongen. Nå forsterkes de av at den defensive midtbanespileren Dramane Salou er tilbake etter skade. Energetik var gode i starten av sesongen, men har slitt de siste ukene. De vant mot svake Smolevichi sist, men Slutsk blir en langt tøffere utfordring.

Slutsk er virkelig i støtet. De er stinn av selvtillit, mens Energetik har svingt voldsomt i prestasjonene denne sesongen. De har tapt de to siste bortekampene sine med mer enn to mål. Vi tror Slutsk vinner på hjemmebane. 2,15 i odds er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset