(Nettavisen)

Det er en La Liga som er preget av en delvis økonomisk kollaps hos storklubben Barcelona, og en serie som har en vanskelig post-koronatilværelse. Fjorårets sesong ble plutselig en kamp mellom fire lag, og alt tyder på at det blir jevnt også kommende sesong.

Lagene som vil kjempe om tittelen til slutt vil være som i fjor Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla og Real Madrid.

Av de fire er Sevilla den største outsideren, men gradvis oppbygning av laget med langsiktig horisont kan bære frukter kommende sesong. Deres salg av Bryan Gil var nok overraskende for mange, og Dmitrovic og Lamela inn er mer å bygge stallene litt bredere.

Barcelona har mistet Messi, men har også hentet inn Sergio Aguero, Eric Garcia og Memphis Depay. Lagets store problem er gjelden, og at man ønsker å selge unna enda flere spillere. Hvor mange hull det er i båten, og hvor mye Barcelona lekker vet man nok ikke før kampene er spilt.

Real Madrid har ny manager, og en Sergio Ramos som ikke lenger er i klubben (han som snart alle verdensstjerner spiller i PSG). Varane er også borte slik at det var Nacho og Alaba(ny) som spilte i midtforsvaret da man holdt Milan til 0-0 sist søndag. Ancelotti vil nok ikke underholde med sprudlende angrepsspill.

Atlético Madrid tok sitt første seriemesterskap på syv år sist sesong, og har kjøpt Rodrigo De Paul for å styre laget. Saúl Ñíguez er ryktet bort, men er der fortsatt. Inn ryktes det også at Griezmann fra Barcelona kan være. Om man for andre år på rad stjeler en toppspiller gratis ser det meget lyst ut for Madrid-laget.

Se all oddsen på La Liga her

Slik tror vi La liga ender

1. Atlético Madrid

Gjentar bedriften. Oddsen er 3,50. Oblak, Felix, Llorente og Koke er fortsatt i sin beste alder.

2. Real Madrid

De to Madridlagene vil kjempe om seieren, men vi tror Real får det korteste strået. Oddsen er 2,1 på seier.

3. Sevilla

Sevilla kan være en outsider. Oddsen er 17 på seier.

4. Barcelona

Et Barcelona uten Messi har riktignok flere stjerner inn, men det er for mye usikkerhet å spore her. Oddsen er 3,5 på seier.

5. Villarreal

Juan Foyth er inn permanent, sammen med Dia og Morlanes. Laget skal spille i Champions League etter at de slo Manchester United i en legendarisk kamp. Unai Emery kan sine saker, og dette er plutselig et lag som virkelig kan overraske.

6. Celta Vigo

Eduardo Coudet kommer til å kunne pushe oppover tabellen med dette laget i år. En spennende stall med Tapio, Mina, Suarez og Mendez blant annet. Mangler kanskje litt på helt toppen, men det er bare litt. Oddsen på topp 4 på 15 er interessant.

7. Real Sociedad

Diego Rico kommer fra Bournemouth og Matthew Ryan fra Brighton. Ikke overganger du tenker på at spanske klubber går for. Imanol Alguacil overbeviste mange i fjor som trener, men vi tror det blir litt vanskeligere i år.

8. Real Betis

Betis har ikke mest penger, og har mistet Emerson Royal til Barcelona. Det vil man merke. Kan gjøre det bedre enn vi tror om man klarer å lappe sammen forsvaret godt nok.

9. Osasuna

Muligens en overgangsvinner i Spania, og Jagoba Arrasate har et mannskap som kan overraske. Et lag du kan spille på for topp 4 til oddsen 25 for det er nok kvalitet her til å kunne virkelig overraske.

10. Espanyol

Laget vant Segunda i fjor, og Vicente Moreno klarer nok å styre laget til midten av tabellen. Følg med det offensive, se opp for det defensive.

11. Levante

Soldado inn er jo en veteranhistorie, og Paco Lopéz kommer nok til å styre laget inn til omtrent midt på tabellen.

12. Athletic Bilbao

Tiendeplassen i fjor sammen med god innsats i cupene vil bli vanskeligere den kommende sesongen. Marcelino er en strålende trener, men man bli flinkere foran mål. Et lag som alltid er vanskelig å plassere grunnet baskerpolitikken.

13. Valencia

José Bordalás skal prøve å styre laget videre, og det er mye usikkerhet her. Spesielt siden han kommer fra rivalen.

14. Getafe

En god del spillere inn, blant annet Carles Alena fra Barcelona. Ny trener, og kanskje en ny spillestil? Det gikk ikke veldig bra i fjor, men hvem vet?

15. Mallorca

Mallorca er blant mange en favoritt til å rykke ned, men laget har noe ved seg som vi har troen på. Japanske Kobu er på lån fra Real Madrid, mens spissen Angel Rodriguez er hentet fra Getafe. Smarte overganger fra Luis Garcia. Opprykkslaget vil gjøre det bra.

16. Granada

Soldato er borte, og mange innleide gode spillere ei heller med. Robert Moreno må få orden på forsvaret, men det skal holde hardt. Oddsen på nedrykk er 6, nesten fristende.

17. Cadiz

Tolvteplassen sist sesong var overraskende god, men det blir nok litt ned i fjor. De har fått inn to spennende spillere fra Sør-Amerika, men det er mye usikkerhet her. Oddsen på nedrykk er lav av en grunn.

18. Alavés

Laget har 4 i odds på å rykke ned, og slikt sett har både Mallorca og Cadiz lavere odds. Vi tror likevel tiden er over for laget som skifter trener fortløpende. Mange nye spillere inn, men vi tror ikke det er nok.

19. Rayo Vallecano

Laget har hentet en god del spillere uten at noen vil bli kalt store stjerner. Laget kom seg til toppdivisjonen fra en sjetteplass i Segunda, men en god trener skal ikke være nok. Oddsen på 1.85 er fristende på nedrykk.

20. Elche

Oddsen på at Elche skal rykke ned er lave 1.85, og det skal være ganske sikre penger. En liten stall, og et lag som kjempet mot alle odds forrige sesong. Det går ikke to sesonger på rad.

Se all oddsen på La Liga her