(Nettavisen)

I Hviterussland ruller toppfotballen videre selv om resten av Europa har stoppet idretten som følge av koronapandemien. Onsdag spilles de første semifinalene i den hviterussiske cupen. I tillegg er det også fotballkamper fra Nicaragua og Tadsjikistan på Langoddsprogrammet.

Onsdag er det ca. 202 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 1800. Lever kupongen her!

Slavia Mozyr - BATE Borisov 3,55 - 3,25 - 1,80 U (spillestopp onsdag kl. 1625)

Klikk på denne lenken for å evere dette tipset

Hviterussland. Semifinale, cupen. Kamp 1 av 2. Mikhail Martinovich ledet Slavia til opprykk i sin første sesong som hovedtrener i klubben. I comebacksesongen i toppdivisjonen havnet Slavia på en respektabel åttendeplass. De tapte begge kampene mot storlaget BATE Borisov forrige sesong, men Slavia Mozyr slo overraskende BATE Borisov 2-1 hjemme på Yunost Stadium i ligaen for halvannen uke siden.

Slavia-spiss i kjempeform

Den russiske angriperen Nikita Melnikov er i kjempeslag. Han scoret begge målene mot BATE. Martinovich sitt mannskap tok en ny sjokkseier lørdag. Da vant de 2-1 borte mot regjerende seriemester Dinamo Brest. Dermed har BATE to seire og ett tap så langt i ligaen. Slavia Mozyr tapte 1-3 i serieåpningen mot Slutsk. Det tok ledelsen på et straffespark fra Andrey Chukhley, men laget kollapset da forsvarsspilleren Igor Tymonyuk ble utvist 20 minutter før slutt.

Slik blir du digital spiller hos Norsk Tipping!

Slavia tok seg til semifinalen i den hviterussiske cupen etter å ha fått walkover mot Dnyapro, som ble oppløst etter at de rykket ned fra toppserien forrige sesong.

Nikita Melnikov kan lage problemer for et BATE-forsvar som har opptrådd shaky i de første kampene. Aleksandr Kotlyarov er en annen sentral spiller hos Slavia. Han har vært solid etter at han kom tilbake til klubben. Han spilte sist sesong for Jelgava i Latvia. Nå har han funnet tonen offensivt sammen med Melnikov.

BATE slurver defensivt

BATE Borisov er klar for semifinalen i cupen etter at de slo Dinamo Minsk 2-1 på bortebane og 3-2 hjemme i kvartfinalen. I ligaen har de fått en forferdelig start. Storlaget tapte de to første kampene. Begge på bortebane.

BATE har nå opparbeidet seg gode tradisjoner i Champions League og deltatt flere sesonger de siste årene. De har etablert seg som det suverent beste laget i Hviterrussland. De hadde vunnet ligaen 13 sesonger på rad før de havnet på andreplass sist sesong, bak Dinamo Brest.

Lurer du forresten på hva BATE står for? BATE står for «Borisov Automobil-, Traktor- og Elektronikkfabrikk. BATE er den mest suksessrike klubben i Hviterussland.

I serieåpningen gikk storklubben på et forsmederlig 1-3-tap mot Energetyk, hvor forsvarsspilleren Zakhar Volkov ble den store syndebukken med to fatale feil. Han ble plassert på benken i neste kamp mot Slavia Mozyr, men de tapte likevel. Islendingen Willum Thór Willumsson ga BATE ledelsen etter ti minutter, men slurvete forsvarsspill og svakt keeperspill førte til et nytt BATE-tap. På lørdag tok BATE Borisov sesongens første seier da de slo nyopprykkede Ruh Brest 1-0 på hjemmebane. Det var ikke særlig overbevisende, og onsdag er de på bortebane igjen.

Presset BATE-trener

Det positive for BATE er at keeper Denis Shcherbitski kan rekke kampen. Andrekeeper Anton Chichkan har vært slurvete, så et keeperbytte kan være det BATE trenger for å skape trygghet defensivt. Trener Kirill Alshevski tok over BATE i desember, og han er under press etter den elendige sesongstarten. En cupexit kan gi ham sparken, men i den hviterussiske cupen spilles det hjemme og borte, så storklubben kan gå på et knapt tap her og likevel gå videre i cupen.

BATE har ikke levert i cupen de siste sesongene. Det var i finalen for to år siden, men den gangen tapte de Dinamo Brest (2-3). Slavia har imponert i de to siste kampene, hvor de har vunnet mot lagene som havnet på første- og andreplass i ligaen sist sesong. Slavia Mozyr-seier til 3,55 i odds er mest fristende.