(Nettavisen)

Nå er det klart for helgen hvor man ikke trenger noen rette tall for å vinne.

Lotto handler i enkle trekk om å gjette seg frem til alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke. Til tross for at vinnersjansen for å vinne førstepremien i Lotto mildt sagt er «utfordrende» (1:5,4 mill. per rekke), er det likevel blitt utbetalt over 7 300 millionpremier siden den første Lotto-trekningen i 1986.

Spillefrist for Lotto er lørdag kl. 18.00

I snitt er det tre spillere som blir Lotto-millionærer hver lørdag. Lotto-trekningen 17. september blir derfor noe annerledes. Da gjennomføres nemlig årets tredje Supertrekning der det skal trekkes og ringes 35 ekstra Lotto-millionærer som alle vinner 1 million kroner hver - men du trenger ikke sju rette for å vinne!

35 millioner i premiepotten gir 35 millionærer

Under Supertrekning har langt flere sjansen til å oppleve å få en hyggelig Telefon fra Hamar. Da skal ca. 35 nye Lotto-millionærer ringes, i tillegg til de spillerne som har sju rette i den ordinære Lotto-trekningen samme kveld.

Supertrekning-potten opparbeides ved at det hver uke overføres 7,5 prosent fra premiepotten i Lotto. Dette resulterer i en ekstra stor premiepott som blir utgangspunktet for antall vinnere av Supertrekningen. De heldige trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning – og premien? 1 million kroner til hver!

Supertrekning: Her kan du levere din kupong

Hva er Supertrekning?

For hver Supertrekning i Lotto trekker Norsk Tipping ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne.

Det er ca. 35 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 17. september. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (25. juni).

I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden lørdag 25. juni.

Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at du også kan bli millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

Slik blir du med

For å bli en av de ekstra millionærene på Supertrekning trenger du ikke sju rette. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle Lotto-rekker som er levert siden forrige Supertrekning, 25. juni og innen klokka 18.00 lørdag 17. september.

16. april og 25. juni har det vært Supertrekning tidligere i år.

Supertrekningen i juni ga 29 Supertrekning-vinnere.

Spillefrist for Lotto er lørdag kl. 18.00

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her