(Nettavisen)

Ifølge FotbollDirekt gjør Janne Andersson én endring i startelleveren før åttendedelsfinalen.

Sveriges landslagssjef Janne Andersson er kjent for å bruke tilnærmet samme startellever, og han brukte de samme elleve fra start i de to første kampene i gruppespillet.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

I den tredje kampen mot Polen gjorde han én endring. Da kom Mainz-spissen Robin Quaison inn i stedet for Marcus Berg i det svenske angrepet, og ifølge FotbollDirekt blir det også én endring i åttendedelsfinalen mot Ukraina. De skriver at Dejan Kulusevski tar Robin Quaisons plass og at de øvrige ti fortsetter.

Kulusevski fikk covid-19 før EM, og gjorde sin mesterskapsdebut da han kom inn for Sverige mot Polen. Da bidro han sterkt til 3-2-seieren siden han hadde to målgivende pasninger. Vi tror det svenske laget blir skarpere offensivt med det svenske Juventus-talenet på topp sammen med Alexander Isak.

Ifølge FotballDirekt stiller Sverige med denne startelleveren: Robin OIsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson – Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Alexander Isak, Dejan Kulusevski.

Sverige - Ukraina 2.40 - 3.05 - 3.00 H (spillestopp tirsdag kl. 20.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sverige vant gruppen E takket være overtidsmålet til Viktor Claesson i 3-2-thrilleren mot Polen i forrige uke, noe som i utgangspunktet har gitt dem en fordelaktig trekning i åttendedelsfinalen.

Svenskene tok syv poeng i gruppespillet, og de har liten grunn til å frykte de andre lagene de kan møte på veien frem til finalen, inkludert tirsdagens mostander, Ukraina. Nå skal det sies at Ukraina har vært en ekkel motstander for Sverige tidligere. Svenskene har tapt tre av de fire kampene de har spilt mot dem. Det siste tapet mot Ukraina kom i i EM i 2012. Den gangen vant ukrainerne 2-1 i mesterskapet som ble spilt på hjemmebane.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

Jakter revansj mot Ukraina

Zlatan Ibrahimovic ga Sverige ledelsen etter 52 minutter, men den nåværende ukrainske landslagssjefen Andriy Shevchenko svarte tre minutter senere. Han scoret to ganger i løpet av syv minutter, og det var nok til å vinne kampen.

Tirsdag tror vi Sverige får revansj.

101 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl. 19.00

Sverige forsvarte seg heltemodig i 0-0-kampen mot Spania i åpningen, og de slet med å spille seg frem til sjanser mot et slovakisk lag som lå seg bakpå, men mot Polen imponerte svenskene. Selv om Robert Lewandowski fikk score to ganger i andre omgang, virket svenskene sterke og fortjente seieren. En av årsakene het Dejan Kulusevski. Juventus-spilleren sto bak to av de svenske scoringene, og vi tror supertalentet kan bidra med mer kreativitet fremover mot Ukraina.

Dette svenske laget tok seg til kvartfinalen i VM i 2018 etter å ha vunnet gruppen med blant andre Tyskland, og de imponerer stadig med å vise at de er et sterkt kollektiv. Det samme kan ikke sies om Ukraina, som gikk videre til åttendedelsfinalen med et nødskrik. De tapte to av de tre gruppespill-kampene.

Tsyhankov og Zubkov er usikre hos Ukraina.

Sverige er i form

Sverige er antakeligvis ikke den tøffeste motstanderen Ukrania kunne få, men vi tror svenskene vinner i Glasgow. De har tross alt vunnet åtte av de ti siste kampene, mens ukrainerne bare så vidt kom seg videre fra gruppespillet.

Her kan du skrape Flax-lodd

Det svenske laget viste hvilke kvaliteter som bor i laget mot Polen, og med tanke på hvor svake Ukraina var i 1-0-tapet mot Østerrike forventer vi en grei svensk seier. Janne Anderssons menn bygger suksessen på et godt organisert forsvarsspill. De har holdt nullen i seks av de åtte siste kampene, men de er ikke så tamme offensivt som mange vil ha det til. De har tross alt scoret i ni av de siste ti kampene. Med Dejan Kulusevski og Alexander Isak på topp vil svensken få revansj mot Ukraina for EM-nederlaget for ni år siden.

2,40 i odds på Sverige er greit.

Klikk her for å levere dette tipset