(Nettavisen)

Hvorfor i all verden er nedrykkstruede IFK Norrköping favoritter på bortebane mot IFK Göteborg?

Vi takker og bukker for den gode hjemmeoddsen på IFK Göteborg.

IFK Göteborg - IFK Norrköping

Odds: IFK Göteborg vinner - 2,65 i odds

Kampstart mandag 1. august kl. 19.00

Spillestopp kl 18.59 Live odds etter kampstart

Gamla Ullevi

Kampen vises på Discovery +

Vi tror at IFK Göteborg vinner. Det spiller du på her til 2,65 i odds

IFK Norrköping sparket trener Rikard Norling i starten av juli. De har spilt to kamper etter at den tidligere Brann-treneren fikk fyken, begge på hjemmebane og begge har endt med 0-2-tap - mot henholdsvis Malmö FF og mot mandagens motstander IFK Göteborg.

Det er bare en uke siden Norrköping tapte hjemme mot IFK Göteborg, men likevel er de gjort til favoritter i mandagens kamp hos Norsk Tipping.

Selv om IFK Norrköping kom til mange målsjanser i den kampen, er det vanskelig å skjønne hvorfor de er gjort til favoritter. Laget har problemer med å score for tiden. De har kun scoret ett mål på de fire siste kampene. Det er svakt.

Men det er ikke den eneste grunnen til at vi er skeptisk til IFK Norrköping.

Formen er bare ikke god med en 0-3-4-fasit på de syv siste kampene, og de har kun vunnet to av syv bortekamper denne sesongen.

Den midlertidige treneren Vedran Vucicevic har vært på plass i tre uker nå, men ny trener-effekten har latt vente på seg. Vi tror IFK Norrköping går på sitt tredje strake tap på Gamla Ullevi i kveld.

IFK Göteborg viser fin form

For IFK Göteborg viser bra form. De står med fire seirer, en uavgjort og ett tap på seks siste kampene. Riktignok har de ikke møtt de sterkeste lagene, men så er heller ikke IFK Norrköping et topplag.

I den forrige kampen mot IFK Norrköping manglet Blåvitt Hosam Aiesh og forsvarskjempen Calle Johansson på grunn av suspensjoner. Disse to er klare til mandagens kamp. Derimot mmå de klare seg uten Sebastian Eriksson som er skadet. I tillegg til Eriksson er også Lucas Kåhed og Suleiman Abdullahi ute, mens nykommeren Saidu Salisu er ifølge svenskafans.com, ikke spilleklar ennå.

Mye tyder på at den tidligere Sarpsborg-treneren Mikael Stahre vil stille med mye av det samme IFK Göteborg-laget som startet i Norrköping forrige mandag.

Gjestene har opplevd en turbulent tid med trenersparking og resultater som har uteblitt, men i den siste kampen mot IFK Göteborg viste de tendenser til positivt angrepsspill, men de hadde problemer med å bryte ned de kompakte forsvarsspillet hos Blåvitt. Norrköping på sin side sliter defensivt. De har ikke klart å holde nullen siden mai. Det er åtte kamper siden.

De dystre resultatene til tross, Norrköping har en tropp som besitter bra kvaliteter. De har spillere som ”Totte” Nyman og tidligere Rosenborg-spiller Jonathan Levi, som begge er to av de beste spillerne i sine posisjoner når det stemmer for dem, men det har det ikke gjort på en stund. Vi tror ikke Norrköping lykkes med å få med seg poeng hjem til Östergötland mandag kveld.

Vi stusser over at Norsk Tipping har satt opp 2,65 – 3,25 – 2,35 som odds på kampen. Det er komplett uforståelig at Norrköping er vurdert som favoritt. Vertene ligger øverst på tabellen av disse to, og de har vært i god form i det siste.

2,65 på H er muligens en usynlig felle, men oddsen er såpass forlokkende at vi ikke klarer å motstå fristelsen.

Vi tror at IFK Göteborg vinner. Det spiller du på her til 2,65 i odds