(Nettavisen)

Ferencváros er et ukjent lag for nordmenn flest, men to av nøkkelspillere i det ungarske laget er norske. Sotra-strilen Kristoffer Zachariassen og drammenseren Tokmac Nguen er fast inventar hos de ungarske seriemesterne, men det er også to andre tidligere Eliteserie-profiler på banen i tirsdagens kamp.

Oddsen på at det blir norsk jubel og målfest i Budapest er fristende. Spill her!

Ivorianeren Franck Boli hamret inn mål for Stabæk for noen sesonger siden. Nå er han Ferencvaros-spiller. Boli scoret det ungarske lagets mål i den første kampen.

Også aserbajdsjanerne har en tidligere Eliteserie-spiss i rekkene. Ibrahima Wadji, som har en fortid i Molde og FK Haugesund, er mannen som skal skyte Qarabag til Champions League. Han har scoret to ganger i kvalifiseringen så langt, men begge målene har kommet på hjemmebane...

Vi tror det blir norsk jubel og målkalas i Budapest i kveld.

Ferencvaros - FK Qarabag

Odds: Ferencvaros vinner og det scores over 2,5 mål - 3,60 i odds

Kampstart tirsdag 9. august klokken 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Groupama Aréna

Vi tror at Ferencvaros vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,85 i odds

Ferencvaros vant serien overlegent i Ungarn forrige sesong, og klubben har nok som et klart mål å ta seg til Champions League-gruppespillet denne sesongen. De knuste Tobol fra Kazakhstan hele 5-1 sammenlagt i første runden, men de måtte kjempe hardt for seieren i den forrige runden mot Slovan Bratislava etter de tapte 1-2 hjemme og vant 4-1 borte.

Den første kampen mellom Ferencvaros og Qarabag endte 1-1 i Baku, og det betyr at ungarerne har fordelen av å kunne spille den avgjørende kampen hjemme i Budapest.

På hjemmebane har de vært sterke i Champions League. De har kun tapt to av de siste åtte hjemmekampene. Tapene kom mot Young Boys (i Champions League-playoffen i fjor) og Slovan Bratislava (i forrige runden).

Ca. 359 millioner kroner i Eurojackpot-potten fredag. Her kan du levere kupongen

De spilte seg inn i Champions League-gruppespillet i 2020-2021-sesongen. Den gangen slo de ut Molde i playoffen - på bortemål. Nå gjelder ikke bortemålsregelen lenger. De må vinne hjemme mot Qarabag for å holde liv i Champions League-drømmen.

Målene renner inn

Ferencvaros-trener Stanislav Cherchesov, som noen kanskje vil dra kjensel på som tidligere russisk landslagstrener, har grunn til å bekymre seg over forsvarsspillet til laget sitt. De har nemlig sluppet inn mål i fire av de fem siste kampene, selv om motstanden ikke har vært all verden.

Faktisk har begge lag scoret i fem av de siste syv kampene i denne turneringen.

Også Qarabag har hatt problemer defensivt. De har sluppet inn mål i de fem siste kampene. Begge lag har scoret i alle fem kampene.

Qarabag har kun gått av banen i tre av 13 Champions League-kamper uten å score. Det er en sterk statistikk.

Aserbajdsjanerne har tatt seg til gruppespillet i Champions League én gang tidligere. I 2017-2018-sesongen. Da slo de ut Ståle Solbakken og FCK i playoffen, men de vant ikke en eneste kamp i gruppespillet.

Qarabag har allerede slått ut Lech Poznan (5-2) og Zurich (5-4 eeo) på sin vei hit, og sånn sett har de allerede vist et ikke er til å spøke med. Men etter kun 1-1 hjemme i den første kampen kan dette bli tøft for Qarabag.

Statistikken gjør at vi tror det blir en underholdende kamp i Budapest. Dette er to lag som er sterke offensivt, men begge slurver defensivt.

Kombinasjonen av hjemmefordelen, og at de har en taktisk smart trener, gjør at vi tror Ferencvaros tar seg til Champions League-playoffen.

Vi tror at Ferencvaros vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,85 i odds