(Nettavisen)

Det var klart for stortrekning, og jaggu ble det storvinnere.

Med tallene 3 - 7 - 23 - 31 - 42 - 44 og vikingtallet 5 ble det nemlig to vinnere av 110.328.935 kroner hver.

Etter mange uker hvor førstepremien i Vikinglotto har fått vokse i fred, var det altså to norske spillere som hadde 6+1 rette vinnertall og delte den store potten. De to heldige nordmennene kan vente seg en premie på nøyaktig 110.328.935 kroner hver.

Premiene går inn i rekken som de 13. og 14. største norske premieutbetalingene i Vikinglottos historie.

Rubel og bit

Ikke nok med at førstepremien gikk til to norske, også andrepremien fant veien til to heldige norske spillere. De kan glede seg over en fin start på jula med 861 490 kroner hver.

Lørdag 18. desember er det Supertrekning. Da trekkes det ut ca. 40 ekstra Lotto-millionærer. Du kan levere din kupong her

Levert fast 10-ukerskupong

Norsk Tipping har vært i kontakt med begge vinnerne. Ingen av dem var klar over at de var blitt mangemillionærer, så de ble naturligvis sjokkert.

På fredag er det ca. 730 millioner kroner i førstepremiepotten i Eurojackpot - her kan du levere kupongen din.

- Av og til ser jeg på sendingen på tv, men denne onsdagen ble det ikke slik. Derfor var det svært overraskende da dere ringte meg utpå kvelden. Jeg hadde vansker for å tro at det kunne stemme, sier mannen fra Nordre Follo til Norsk Tipping dagen etter.

Såpass satt ut ble han, at han ba om å få tid til å summe seg - og heller snakke mer med Norsk Tipping litt senere på kvelden.

- Jeg gikk inn på nett for å sjekke at tallene faktisk stemte. Jeg har levert en fast 10-ukerskupong i mange år, men måtte likevel kontrollere mange ganger før jeg skjønte at det var riktig. Likevel hadde jeg vondt for å tro på det, sier han.

Etter en samtale nummer to med Norsk Tipping, turte han å tro litt mer på det. Torsdag var det begynt å sige litt mer inn. Men:

- Jeg tror først på det når pengene er på konto, sier han med et glis.

- Hvordan ble kvelden?

- Den var preget av en slags følelse av uvirkelighet. Jeg og kona ble sittende nærmest i stillhet og glane på hverandre. Det ble litt sånn «hva gjør vi nå», liksom, sier han - og legger til:

- Det er jo en hinsides sum.

Noe særlig søvn ble det ikke i hjemmet i Nordre Follo.

- Nei, jeg ble liggende og glane i taket veldig lenge.

Selv om han har spilt Vikinglotto i en årrekke, har han ikke helt trodd på at det skulle bli millionpremie. Kona har nok hatt mer håp i så måte, ifølge vinneren.

Onsdag kveld ble altså svært rolig, uten noen stor feiring. Men noen refleksjoner rundt hva pengene skal brukes til, hadde gått gjennom hodet torsdag.

- En del skal deles med barn og barnebarn. Pengene skal brukes fornuftig, kanskje med noen ufornuftige unntak, legger han til.

Troms og Finnmark-vinneren: - Jeg har et luksusproblem

Mange mil lenger nord var det nok en hundremillionersvinner som hadde en meget spesiell torsdag. Troms og Finnmark-kvinnen hadde heller ikke sovet all verden.

- Nei, det var veldig vanskelig. Jeg må si hele følelsen var- og er underlig, sier vinneren.

Hun hadde det hun beskriver som en helt vanlig kveld, inntil det ringte fra Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000. Sjokket var stort. En tydelig rørt vinner mottok millionbudskapet først med gråt, som fort gikk over i latter og gledesfølelse.

- Dette kommer godt med, uttalte hun mellom snufsing og latter onsdag kveld.

Torsdag morgen var hun på jobb som vanlig - selv om hun godt merket at ting ikke var helt som ellers.

- Har du fortalt det til noen?

- Ja, jeg bestemte meg for å si det til søsteren min. Etter å ha tenkt meg godt om, sa jeg at jeg hadde et luksusproblem. Hun ble fullstendig satt ut - og måtte telle opp premiesummen flere ganger, sier en lattermild vinner.

- Ble det noen feiring onsdag kveld, da?

- Vel, jeg gjorde som jeg pleier - nemlig å se på julekalendersendingen på NRK, svarer hun.

Nordlendingen forteller at hun liker å gi bort Flax-lodd til venner og bekjente. Nå kan de vente seg en litt annen type gave.

- Det blir nok til at jeg deler en del av premien med storfamilien.

Begge vinnerne har takket ja til økonomisk- og juridisk veiledning i tiden framover. Det er advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som en nøytral part.

PS: Ikke nok med at 1. premien gikk til to norske, også 2. premien fant veien til to heldige norske spillere. De kan glede seg over en fin start på jula med 861 490 kroner hver.

Ny pott neste uke

Onsdag 22. desember er det klart for en ny trekning i Vikinglotto. Siden førstepremien gikk denne onsdagen vil den nye førstepremiepotten være på ca. 30 millioner kroner. Andrepremiepotten vil være på ca. 1,6 millioner kroner.

Her kan du levere Vikinglotto.

Joker

Det var selvfølgelig også Joker-trekning denne onsdagen. Jokertallene ble 8 - 5 - 9 - 5 - 9, hvor 5 rette ga 153 565 kr. Det ble totalt 26 243 vinnere i kveld.

Kveldens Joker-kandidat ble Einar Hoel fra Oppdal.

– Nydelig. Det høres helt fantastisk ut, utbrøt Einar Hoel fra Oppdal i Trøndelag til Norsk Tipping da han fikk vite at han som Joker-kandidat allerede var sikret en inngangssum på 246 000 kroner.

Dersom han fikk rett på samtlige opp/ned-valg ville han sitte igjen med hele 1 229 000 kroner.

Ble med på TV-trekningen

Både Ask og Embla fikk en etterlengtet pause onsdag kveld. Hoel valgte å bli med på TV-trekningen og ble dermed den første på en god stund til å ta de logiske valgene selv. Vi må tilbake til 6. oktober for å finne forrige Joker-kandidat som ble med på lufta. Den gang var det 27 år gamle Abdullah Mohammad Abdullah Ashammari som testet flaksen og til slutt endte med å nesten bli Joker-millionær med en premie på 954 000 kroner.

Tilbake til onsdag 15. desember og Joker-kandidat Hoel: Det startet bra med første tallet, men med en bom på tall nummer to ble det klart at 1. premien ikke lenger var i sikte. Heldigvis gikk resten av trekningen som smurt og Hoel endte til slutt med en hyggelig premie på godt over en halv million kroner.

Hans Nielsen Hauge og et stabbur

Det var en godt fornøyd vinner som svarte da Norsk Tipping tok kontakt igjen etter trekningen:

– Dette var en fin julegave.

Hoel hadde allerede rukket å få tenkt litt på hva premien muligens skulle brukes til:

– Jeg har et stabbur fra 1700-tallet som blåste ned i høst. Det er litt historie bak det, så jeg håper å få gjort noe med det. Hans Nielsen Hauge skal visstnok ha blitt arrestert inne i stabburet. Ellers drømmer nå sønnen min om scooter og alt mulig. Vi får se hva det blir.

På fredag er det ca. 730 millioner kroner i førstepremiepotten i Eurojackpot - her kan du levere kupongen din.

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker. Les mer om vinnersjanse i Vikinglotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020 (Norge): 6 614 214

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 4

Antall millionærer i 2020 (Norge): 34

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 167 031 635