(Nettavisen)

Hovland er vanligvis stabiliteten selv, og det var veldig overraskende at han skulle sprekke så til de grader som han gjorde.

Etter runder på 68,67 og 65 slag de tre første dagene gikk han sisterunden på hele 77 slag, som er hans verste siden 79-runden på The Memorial Tournament i fjor.

Total sprekk fra hull fem til åtte

Problemene startet på hull fem der den vanligvis så stødige driveren var helt ute av kurs. Første utslaget slo han ut av banen, og den provisoriske ballen gikk også ut i skogen. Etter å ha hakket seg fremover på banen trillet ballen til slutt i hullet på det åttende slaget, fire over par!

Han fulgte opp med en birdie på det neste hullet, men når han dro på seg en dobbeltbogey på hull åtte gikk rullegardinen helt ned. Han klinket putteren i sin egen golfbag så den bøyde seg, og han måtte fullføre runden med å bruke en wedge som putter.

Kjenner vi Hovland rett får han nok ned pulsen til BMW Championship som starter allerede torsdag, og selv om han ramlet ned fra 11 til 14 plass på FedExCup-listen er han fortsatt med i kampen om topplasseringer.

Tror du Viktor Hovland kommer topp 10 spiller du på det her til 3.30 i odds!

Tony Finau vant for første gang siden 2016

Tony Finau fra USA er et veldig godt bevis på hvor vanskelig det er å vinne på PGA touren. Etter åtte andreplasser, og 39 ganger topp ti siden forrige seier fikk han endelig ta i mot den største sjekken igjen. Forhåndsfavoritt Jon Rahm ledet lenge, men etter bogey på hull 15 og 18 måtte han ta til takke med tredjeplassen. Finau endte i omspill med Cameron Smith fra Australia, og avgjorde det tilslutt til sin fordel.

BMW Championship er den siste turneringen før selve finalen i Tour Championship. Den skal spilles på Caves Valley golf club som ligger i Baltimore. Banen er ukjent for de fleste av spillerne da det ikke har vært turneringer på PGA-touren her tidligere. Den er ikke altfor lang, men er kjent for fairwayer der ballen ruller ut, høy rough og raske greener. I tillegg er det mye vannhindre på banen. Det høres ut som et mareritt for en vanlig amatør.

De 70 spillerne som skal være med her fra torsdag til søndag blir nok ikke skremt av dette, men det er særdeles gunstig å være presis på utslaget. Dette passer vår mann Hovland godt, da han er ranket som den sjette beste fra tee i årets sesong.

Spillefrist Lotto er lørdag kl.18

Favorittene

Man kommer ikke utenom Jon Rahm i denne turneringen heller. Han er verdensener og spiller som en maskin for tiden. Vi blir overrasket hvis han ikke er helt der oppe på finaledagen.

Seier til Jon Rahm gir 7.00 i odds. Dette spiller du på her.

Det blir jo også spennende å se hvordan Tony Finau følger opp seieren sin fra sist helg. Han leder nå FedExCupen sammenlagt foran Rahm.

En luring kan være Justin Thomas . Thomas vant hele cupen i 2019, og endte på delt fjerdeplass sist helg.

Tror du Justin Thomas kommer topp 5 spiller du på det her til 4.60 i odds.

Vi kan heller ikke utelukke Dustin Johnson. Han vant i suveren stil i fjor, og selv om det har lugget litt mer i årets sesong er han så talentfull at det kan plutselig løsne. I tillegg mestrer han vanligvis bentgrass godt, som er gresstypen på Caves Valley.

Seier til Dustin Johnson gir hele 22 i odds. Spill på det her!