(Nettavisen)

Det er et strålende langoddsprogram vi har foran oss lørdag. Det spilles sju kamper i Premier League og det er som vanlig full runde i Championship. I tillegg er det toppkamp i Bundesliga hvor Borussia Dortmund og Braut Haaland spiller borte mot Borussia Mönchengladbach. Det er også masse vintersport med tremil for kvinner i Kollen, utfor for menn på Kvitfjell og verdenscupstafetter i skiskyting i Nove Mesto. Og ikke minst er det start for Raw Air i hopp.

Lørdag er det ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 1800. Lever kupongen her!

Wolverhampton - Brighton H 1,63 (spillestopp kl 15.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Etter at Wolves snudde 1-2 til 3-2-seier mot Tottenham på bortebane forrige helg, er laget for alvor med i racet om en plass i Champions League. I Premier League er Nuno Espirito Santos mannskap ubeseiert i fire kamper, og før helgens kamper er Wolves bare tre poeng bak en topp fire-plassering. Ikke nok med det, de leverer også sterke resultater i Europa League, hvor de er videre til åttendelsfinalene. Når det er sagt, har ikke Wolves vært feilfrie, og at de er så nær en Champions League-plass skyldes først og fremst at flere av de andre topplagene har underprestert.

Wolves er vanskelige å slå på Molineux, hvor de så langt denne sesongen kun har tapt mot Chelsea, Spurs og Liverpool i ligaen. Likevel har de kun holdt nullen fire ganger foran egne fans. De defensive svakhetene er noe Brighton vil forsøke å utnytte, og Graham Potters utvikling av angrepsspillet til gjestene gjør at vi tror de har en god mulighet til å score i lørdagens kamp. The Seagulls har scoret i fem av de siste seks ligakampene, og på bortebane har de scoret i ni av de siste ti. Hjemmetapet mot Crystal Palace sist helg gjør at de står med åtte kamper på rad uten seier, og de er bare ett poeng over nedrykkssonen.

Wolves-lynving Adama Traore er trolig tilbake til kampen mot Brighton, men Jonny Otto og Morgan Gibbs-White er begge uaktuelle.

Brighton & Hove Albion har fått et par positive nyheter før bortekampen i mot Wolves. Forsvarsspilleren Shane Duffy er tilbake. Det samme gjelder midtbanespiller Dale Stephens, som har vært ute siden 1. februar.

Brighton er forferdelig svake på bortebane. De har kun vunnet én av de siste 13 bortekampene i toppdivisjonen og tapt åtte av dem. Ja, de faktisk det eneste laget i de fire øverste divisjonene i England som ennå ikke har vunnet en fotballkamp.

Selv om Brighton er ubeseiret i alle ni kampene mot Wolves i toppdivisjonen, tror vi ikke at de klarer å ta poeng mot ulvene lørdag (7-2-0). Vi tror Wolves vinner hjemme på Molineux til 1,63 i odds. Det er dog for lavt til å forsvare et singelspill, så vi kombinerer.

Swansea - West Bromwich B 1,95 (spillestopp kl 15.55)
Swansea er bare fire poeng bak en topp seks-plassering, men waliserne har møtt motbør de siste ukene. De har kun én seier på de åtte siste kampene, og med bare ti kamper igjen av sesongen må de gire opp om de skal skaffe seg en playoffplass. Denne helgen blir det neppe poeng til waliserne, da kommer serieleder West Bromwich til Liberty Stadium. Swansea har tapt de tre siste kampene mot WBA. På de tre kampene har de sluppet inn ti mål og kun scoret to.

Swansea vant fem av de første seks Championship-kampene denne sesongen, og de klatret dermed til topps på tabellen. Siden den gang har de bare vunnet åtte av 30 ligakamper (8-12-10). Det er bare tre lag som har vunnet færre kamper i denne perioden. Waliserne har kun vunnet én hjemmekamp mot lag som ligger over dem på tabellen denne sesongen. Mot lag som ligger på øvre halvdel av Championship-tabellen står de uten seier i de ti siste kampene (0-5-5). Swansea har faktisk tapt alle fem hjemmekampene mot topp fem-lagene denne sesongen. Nå møter de ligaleder West Brom. De har det beste angrepet i Championship, og det fjerde beste forsvaret. Waliserne har en knalltøff oppgave foran seg.

West Brom har vunnet elleve av de 18 bortekampene denne sesongen. Det gjør at de har den beste bortestatistikken i ligaen. West Brom vinner i Wales til 1,95 i odds.

Lørdagens dobbelttips er Wolves + West Brom. Denne kombinasjonen 3,17 i odds. Spillestopp er klokken 1555.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset