(Nettavisen)

For tredje uke på rad ble 1. premiepotten i Lotto delt ut til den eller de spillerne med den riktige tallrekken i sin helhet. I sommerens andre Lotto-trekning gikk tre spillere helt til topps og delte dermed 1. premiepotten på ca. 14 millioner kroner.

Det er ca. 264 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

"Woop, woop! Partytime, come on!"

Lørdagens Lotto-trekning endte med full pott og sju rette for tre heldige spillere som dermed vant nøyaktig 4 628 045 kroner hver. Slik reagerte de heldige.

Kvinne i 30-åra fra Asker i Viken

Kvinnen fra Asker hadde allerede høy puls da hun svarte Norsk Tipping lørdag kveld. Hun hadde nemlig lagret vinnernummeret.

- Det står "Woop, woop! Partytime, come on" på telefonen min, utbryter den nybakte millionæren fra Asker da Norsk Tipping ringer, utvitende om hva budskapet er.

Hun påpekte at både hun og mannen satt godt før de fikk vite om millionbudskapet.

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.

- Nå må du gi deg! Da er campingvogna betalt. Livet smiler - og nå blir det hus, deler askerbøringen glad med gråten i halsen.

- Jeg har blitt millionær. Lotto-millionær. Drømmer jeg nå? fortsetter kvinnen, som sliter med å forstå om det er sant.

Mannen til den nybakte Lotto-millionæren er helt stille i bakgrunnen og sliter også med å forstå om det er sant.

- Han er i sjokk og gråter, mens jeg skjelver. Nå skal vi feire med noe godt i glasset!

Mann i 50-åra fra Stjørdal i Trøndelag

En mann fra Stjørdal ble også én av tre Lotto-millionærer etter lørdagens trekning.

- Det var en fin nyhet å få tilsendt til Trøndelag på en allerede ganske fin lørdagskveld, kommenterer stjørdalingen glad.

- Jeg har en fast rekke som jeg pleier å levere, så dette er jo helt magisk, sier mannen fornøyd når vi forteller at han er Lotto-millionær.

Mannen fortalte at han var med kona og svigerforeldrene på hyttetur - og hadde derfor ikke sett TV-trekninga. Han hadde heller ikke hørt telefonen, og svarte derfor ikke de første gangene han ble oppringt fra Hamar.

- Det er mulig vi tar oss noe godt å drikke nå, sier mannen.

Premien skal i hovedsak gå til nedbetaling av lån, men den ferske millionæren vurderte også å unne seg noe mer.

- Kanskje det blir en ny bil, sier mannen lurt.

Mann i 70-åra fra Gjerdrum i Viken

Den siste av de tre Lotto-millionærene er en mann i 70-åra fra Gjerdrum. Norsk Tipping oppnådde ikke kontakt med ham verken lørdag eller søndag.

Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 11. juni:

6 - 7 - 12 - 17 - 21 - 22 - 24

Tilleggstall: 25

Norsk Tipping er i gang med å kontakte vinnerne - vi oppdaterer saken.

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.

Årets andre Supertrekning nærmer seg

Lørdag 25. juni er det duket for sommerens Supertrekning i Lotto. Ekstratrekninger av denne typen skjer fire ganger årlig, og vi treller da en rekke flere millionærer i tillegg til den ordinære hovedtrekningen. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. For å si det enkelt: Har du spilt Lotto siden forrige supertrekning, er du med i denne. Hvis du ikke har spilt, må du slenge inn en kupong før spillefrist 25. juni for å sikre én deltakelse.


Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

Antall premieutbetalinger totalt i 2021: 12 036 126

Antall førstepremieutbetalinger i 2021: 193

Antall millionpremier i 2021: 162 (inkludert andelsbankvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2021: 33 315 565 kr.