(Nettavisen)

En fantastisk flott travuke er vel i gang. Det er klart for årets første Super Saturday kommende lørdag med internasjonal V75 på Halmstad der det er jackpot og hele 17 506 695 SEK ekstra i sjuerpotten. Lørdag kveld er det Gulljackpot i V75 på Forus, der sjuerpotten dobles ved spillestopp. Allerede tirsdag kveld er det dobbel jackpot i V75 på Bjerke med hele 1 711 588 kr ekstra i sjuerpotten og onsdag kveld er det 17 millioner i premiepotten i V86-omgangen fra Solvalla/Bergsåker. Søndag er det klart for Prix d'Amerique.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er en herlig Bjerkekveld vi har foran oss tirsdag kveld. Med dobbel jackpot venter det hele 1 711 588 kr ekstra i sjuerpotten og både spillemessig og sportslig er det en flott V75-omgang i har foran oss. Jeg spiller med to bankere i omgangen og den første dukker opp allerede i V75-1.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til tirsdagens V75-omgang på Bjerke. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 1 500

Teien Gundersen fikser favorittseier
Det handler om 5 A Perfect Dutchess som blir storfavoritt i V75-1. Den seiersvante hoppa gjør faktisk sin første start med voltestart i regi Frode Hamre, men det skal kunne gå veldig greit med kun fem hester med i løpet. Magnus Teien Gundersen får sjansen som kusk i kveld og han forvalter som kjent sine sjanser godt. Det lukter tet hele veien for den store favoritten i V75-1. 5 A Perfect Dutchess blir den ene av mine to V75-bankere på Bjerke i kveld.
Rangering V75-1: A: 5 B: 3-2-1 C: 4

Du ser alle løpene fra Bjerke i kveld gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 18.00

Malmin med solid vinnersjanse
Kristian Malmin har hele 70 hester i trening og bevilger seg selv seks uten løpskjøring den nærmeste tiden, for å kunne konsentrere seg om sin trenervirksomhet. Men han kusker i kveld og han kusker blant annet 7 Panzo i V75-5/V5-3. Fireåringen viste hvilken kapasitet han har i seiersløpet sist på Jarlsberg der han lekte med konkurrentene. Ikke noe tøffere motstand i kveld og selv fra sjuendespor bak bilen, synes jeg det ser ut som en topp vinnersjanse. Litt galopprisiko er det nok, men feilfritt er jeg overbevist om at Malmin har den beste hesten. 7 Panzo blir min andre V75-banker og bankerspilles også i V5-spillet.
Rangering V75-5/V5-3: A: 7 B: 1-4-9 C: 6-3-8-10-2-11-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Kun fem hester til start i dette løpet og tre av dem debuterer i løpsbanen. Ett slikt løp burde naturligvis ikke vært med i V75-spillet, men med kun sju løp på programmet i kveld, måtte løpet inn.

Under tvil setter jeg 1 Yolo først på min rangering. Den svenskfødte fireårsvallaken debuterer i regi Frode Hamre i kveld med bra rapporter i ryggen og møter ingen kanoner. 2 Cleo G.T. er en fireårshoppe som debuterer i løpsbanen i regi Geir Vegard Gundersen. Normalt ville jeg trodd mye på den debutant fra Gundersen-stallen, men verken prøveløpet eller uttalelsene fra Geir Vegard gir grunn til å tro at dette er en kanon.

5 Jackie debuterte med en fin tredjeplass og er nok med i seierskampen også i kveld, mens 4 Jonas Halbak debuterer i løpsbanen med ok rapporter fra stall Malmin.De fire hestene blir med på samtlige V75-forslag, mens 3 Selmann ikke har vist noe i sine tre første løp som skulle tilsi at det er en vinner i kveld.
Rangering V75-2: A: 1 B: 2-5-4 C: 3

V75-3/V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Dag-Sveinung Dalen "ladet" opp til kveldens V75-kjøring med å ta tre strake V65-seire på Bergen travpark mandag kveld. 4 Smedsrud Gnist er hans seiersvåpen i V75-3/V5-1 og seiersmaskinen jakter sin sjette strake seier i kveld. Motstandsmessig er det klart skjerpet motstand, men hesten vokser i takt med oppgavene og skal stå først på ranken i V75-3.

7 Briskeby Pilen så ikke ut som en vinner inn i den siste svingen i V75-løpet på Jarlsberg for drøye to uker siden, men Mjølnerød-traveren er en tøffing og vant tilslutt enkelt. I kveld er det sjuendespor bak bilen for den kapable Mjølnerød-traveren og det øker galopprisikoen. Er nok minst like bra på kapasitet som Smedsrud Gnist, men kommer til å få et strevsommere løp. 3 Lakafanten kunne ikke utfordre Smedsrud Gnist, men var litt uheldig ut mot oppløpet da og ble litt sjenert. Hadde nok vært nærmere vinneren uten den incidenten. Jeg tar Wolden-traveren med på samtlige V75-forslag. 11 Tiras Perla ble regelrett slått av Briskeby Pilen sist, men harmye fart i beina og får plass på de tre største V75-forslagene.
Rangering V75-3/V5-1: A: 4 B: 7-3-11 C: 5-1-6-9-2-10-8

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til tirsdagens V75-omgang på Bjerke. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 1 500

V75-4/V5-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Både trenere og kusker er skjønt enige om at 7 Freedom er vinneren av V75-4 dersom han er like bra som sist. Jeg er ikke like sikker på det og tar med meg hele åtte hester på det største V75-forslaget.

Jeg setter 1 Kashmina B.R. først på min rangering. Hoppa var lysende ut de to første gangene for Malmin, men ikke like bra sist. Da stod hoppa på 20 meter tillegg og det er helt andre forutsetninger i kveld med førstespor bak bilen og sprint. Jeg tror Malmin kan lede hele veien. 7 Freedom var mektig i seiersløpet sist, men sjuendespor bak bilen på en sprint er vrient. Og det er bra konkurrenter med i løpet.

5 Hopus Castelle leverte et kanonløp til andre på Momarken sist tross doble galopper. Hamre-traveren er usikker, men kanskje kan Eirik Høitomt lykkes med å kjøre i trav og da er hesten seiersaktuell. Det tror jeg også kapable 8 Big Bonus er tross det ugne åttendesporet bak bilen. Det lukter tempo i løpet og Steinseth-traveren går til mål. 2 Lennon B.R. har fine forutsetninger i kveld med andrespor bak bilen på sprint og tas også med på de fleste V75-forslagene.

Ytterligere tre hester får plass på det største V75-forslaget. Kapable 6 Baker har et bra toppnivå, 10 Premiär Tooma kan overraske med overpace og 9 Jeriko B.R. står til for å fint smygløp.
Rangering V75-4/V5-2: A: 1 B: 7-5-8-2 C: 6-10-9-11-3-4

V75-6/V5-4/DD-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
V75-omgangens sportslige godbit venter i V75-6 der seiersmaskinene 5 Å.M. Luna og 9 Fyri blir de to mest betrodde.

Jeg setter 5 Å.M. Luna ganske klart først i og med at det er sprint og hun står i femtespor bak bilen. Har vært imponerende god i det siste og selv om det er tøff motstand i kveld, skal det være bra vinnersjanse. 5 Å.M. Luna blir da også min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Tøffingen 9 Fyri var tilbake som en vinner sist, men kunne ikke svare speedige Bjørn Bork nest sist. Sprint er nok ikke favorittdistansen til den kapable Hamre-traveren, men vinnersjanse er det uansett. Det er det også for 3 Bjørn Bork som har vist strålende takter den siste tiden og vunnet to av sine tre siste løp. Jeg tar med meg ytterligere tre hester på de to største V75-forslagene.

7 Aner Ikke gjør en spennende debut i regi Frode Hamre og toppnivået er høyt på denne vallaken. 6 Briskeby Anna er tilbake i toppform etter noen løp litt på det jevne. Får hun løpet sitt underveis, kan hun overraske. 4 Thale har fått tre løp i kroppen etter pause og også denne har et høyt toppnivå.
Rangering V75-6/V5-4/DD-1: A: 5 B: 9-3-7-6-4 C: 2-1-8

V75-7/V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart
Et herlig sprintløp for varmblodshester avrunder kveldens V75-omgang og fire hester får plass på de fleste V75-forslagene.

9 Gentletron blir min favoritt. Helgestad-traveren gjør nesten aldri ett dårlig løp og fungerer like bra bakfra som i tet. Det lukter overpace i dette sprintløpet og Gentletron er svært spurtsterk. 7 I.D. Excellent gjorde et strålende seiersløp for Frode Hamre sist på Jarlsberg, men står sjanseartet til i sjuendespor i kveld og må ha litt klaff underveis for å ta en ny seier. 1 Dontgiveme Chocolate har fått ett løp i kroppen etter lang pause og leverer noen helsvette prestasjoner fra tid til annen. 2 Photo Fighter var sjanseløs mot Gentletron sist, men står bedre til enn Gentletron i kveld og kan vinne på en maks dag.
Rangering V75-7/V5-5/DD-2: A: 9 B: 7-1-2 C: 3-4-5-8-6