(FIRDA:) – Politiet får jevnt med tips fra publikum. Foreløpig har vi ikke fått noe konkret vi kan jobbe videre med, men vi setter pris på at tipsene kommer inn.

Det sier politiførstebetjent Even Magnus Aspli i Vest politidistrikt, om status i letearbeidet etter 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes fra Førde.

Mannen som er bosatt i Bergen, ble sist observert 17. februar.

Etter flere søk uten resultat, mellom annet i Lille Lungegårdsvann, fikk politiet hjelp av Røde Kors lørdag 2. mars. Da var femti frivillige med på å lete. Heller ikke dette søket ga resultat.

Vurderer nye søksområder

Siden den gang har det ikke vært gjort søk i regi av politiet, men de sjekker kontinuerlig ut det som kommer inn av tips.

– Denne uken vurderer vi også i samarbeid med Røde Kors om det er andre områder vi skal se på. De har allerede søkt i store områder, men vi ønsker selvsagt å søke i alle områder det kan være sannsynlig å finne noe. Vi har dialog, men har ingenting konkret på planen ennå, sier Aspli.

Han forklarer at det er færre gjøremål nå enn det var i starten da etterforskningen var i en mer intensiv periode.

– Politiet har gjort veldig mye, uten at det har ført oss nærmere en løsning. Men etterforskningen er fremdeles i en aktiv fase.

I tillegg til å følge opp tips og vurdere nye leiteområder, holder politiet fremdeles på med å samle dokumentasjon fra dem som har hjulpet til i søk og annet, og det er fremdeles mer materiale fra videoovervåking å gå gjennom.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Starter privat leiteaksjon

Torsdag 7. mars melder talsmann for familien, Per Martin Øfsti, at det vil bli gjennomført en privat leiteaksjon i området Store Lungegårdsvann.

Denne leteaksjonen vil bli koordinert og ledet av Norges letegruppe etter savnede personer.

I forbindelse med leteaksjonen spør de om assistanse i form av hjelp til strandsøk, bistand til leteaksjonen og andre oppgaver.

Politiførstebetjent Aspli forteller til Firda at Røde Kors har søkt nøye, og at det i enkelte områder i sentrum har det vært gjort finsøk.

Han understreker at en derimot aldri kaStarter privat leteaksjon etter flere resultatløse søk etter savnet 28-åringen være hundre prosent sikre.

– På generelt grunnlag skader det ikke å lete, og det ødelegger ingenting for vår etterforskning, sier Aspli.