Starter proffturnering i Bergen

Casper Ruud blir et av trekkplastrene på den nye tennisturneringen i Bergen.

Casper Ruud blir et av trekkplastrene på den nye tennisturneringen i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste høst skal det spilles en profesjonell tennisturnering på Slettebakken.

DEL

Det skriver Paradis Tennisklubb i en pressemelding tirsdag formiddag. Planen er en turnering i november neste år med Casper Ruud og stor internasjonal deltakelse. Tennisklubben håper det blir en fast turnering de kommende årene.

«I sin første utgave i november 2020 planlegges turneringen som en ATP Challenger 90 og vi forventer å trekke en rekke høyt rangerte spillere inkludert spillere med ranking blant de 100 beste i verden», heter det i pressemeldingen.

Det er 28 år siden det ble arrangert en tilsvarende tennisturnering i Norge. Arrangøren håper en slik turnering vil få positive ringvirkninger for sporten i Bergen og i Norge.

«Arrangørene forventer at turneringen kommer å bli vist live på TV her i Norge, samt streamet til internett», skriver tennisklubben.

- Vi lever bare én gang!

BA har forsøkt å få en kommentar fra Casper Ruud, men hans manager sa at tenniskometen ikke vil uttale seg før lørdagens pressekonferanse.

Kenneth Aadland sitter i styret i Paradis Tennisklubb og Bergen Tennisarena, og er en av initiativtakerne bak turneringen.

– Vi lever bare én gang, og vi må prøve å få til bra ting i Bergen. Jeg tror barn blir glade og verden annerledes av idrett. Vi synes de tingene er spennende og gøy, sier Aadland, som tror turneringen blir større og bedre enn folk tror.

Han snakker om et budsjett på halvannen million kroner som årlig minimumsbeløp for turneringen.

Arrangøren har en avtale med det profesjonelle tennisforbundet (ATP) på plass, men er foreløpig ikke hundre prosent i mål med finansieringen.

– Vi skal gjennomføre

– Vi må klare å finansiere det på et vis, hvis ikke blir det minus. Men vi skal gjennomføre, og vi håper flere blir engasjert i dette, sier Aadland.

– Hvorfor arrangeres turneringen i Bergen?

– Det har med hallfasiliteter, banestørrelse, banedekke og kvalitet. Spillerne har regler for hvordan ting skal være. Bergen har fasilitetene, og det er masse hyggelige bergensere som hjelper til med sjåfører, biler og innkvartering. Vi har samarbeid med Jæger og Terminus, og håper våre samarbeidspartnere vil delta i noe som er så spennende og bra for Bergen. Bergensere er romslige og påskrudd med tanke på å være stolt av byen, sier Aadland.


Bergen Tennisarena blir arena for proffturneringen.

Bergen Tennisarena blir arena for proffturneringen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken