Tiden ble 3.42,30 på 3000 meter. Det var 3,5 sekunder bedre enn Lunde Pedersens gamle banerekord.

– Det var en god start. Det var det første løpet for sesongen, men det gikk bra. Jeg er fornøyd med at det ble ny banerekord, sier Pedersen til NTB.

Testløpet ble gått på den siste dagen av en to uker lang samling i Stavanger.

– Det har vært tøft, men det er godt å være i gang. Det ser bra ut. Sommeren og høsten har gått uten skader eller sykdom. Det gir trygghet og er et godt tegn. I fjor fikk jeg en kneskade slik at jeg måtte endre på planene, men det har jeg sluppet nå, påpeker 24-åringen.

Det lover godt før VM i Vikingskipet i starten av mars. I fjor ble det tre VM-medaljer. I Hamar jakter allroundløperen flere.

– Det er VM på hjemmebane som er hovedmålet mitt denne sesongen. Det ser ut som det kan bli fullt på tribunene, og da skal vi gjøre vårt fremste for å gjøre det best mulig, sier osingen.

Vil slå Kramer

Men det er én mann som har vært i en egen klasse i skøytesporten de siste årene, nemlig nederlenderen Sven Kramer. I allround-VM i Berlin i fjor jublet Pedersen for sølv etter kun å ha blitt slått av den nederlandske skøytekongen. Å slå Kramer på hjemmebane i mars vil være en drøm som går i oppfyllelse for nordmannen.

– Han er tidenes skøyteløper. Det blir tøft. Det ser ut som det ikke bare er meg som har hatt en bra treningssommer. Målet mitt er å slå ham før han gir seg, men om jeg kan klare det i år eller senere, det får vi se på. Jeg vil utfordre ham og hele tiden ta steg for å bli bedre, så får vi hvor bra jeg kan bli, smiler Pedersen.

Håper på Bøkko-comeback

Selv om VM i Vikingskipet er høydepunktet, har Norges største allroundhåp også sett seg ut enkeltdistansene under prøve-OL i Pyeongchang.

– Det er en måned imellom dem så det er mulig å være i toppform under begge mesterskapene om alt går som planlagt. Jeg vet at jeg klarte det i fjor, så da er det lettere å prestere i år også.

Da Pedersen snakket med NTB etter VM i Berlin i mars hadde han tro på to norske medaljer i Vikingskipet. Håvard Bøkko skulle ta den andre. Forrige uke ble det imidlertid klart at 29-åringen tar en pause fra idretten på grunn av manglende motivasjon.

– Jeg forstår avgjørelsen hans. Det er veldig synd for laget først og fremst. Jeg tenker særlig på lagtempoen under OL hvor vi har gode sjanser på medaljer og også gull. Vi har uansett et bra lag, men jeg håper han kommer tilbake til da, avslutter Pedersen. (©NTB)