Den siste tiden har naboer i Fløenbakken kunnet legge merke til plakater som forteller om et nystartet byrå.

Det startet med med at Stella Bergan Kloppen fikk en lys idé. Hun ville teste ut detektivyrket etter å ha fått inspirasjonen fra bokserien «Detektivbyrå nr. 2».

– Det er mine favoritt-bøker. Jeg har lest alle sammen. Jeg liker bøkene fordi de alltid klarer å løse mysteriene til slutt. Jeg fikk lyst til å gjøre det samme, sier Stella.

Hun er en skikkelig bokelsker: Hver eneste dag i sommerferien sykler hun ned til biblioteket for å låne nye bøker. Hun er med på Sommerles-kampanjen til biblioteket, og har allerede slukt 30 bøker i ferien.

Kodehjul og bevisposer

«Detektivbyrå nr. 2» er en bestselgende krimserie for barn der Oliver og Tiril løser små og store mysterier i småbyen Elvestad sammen med sporhunden Åtto.

Og i likhet med forbildet Tiril har hun fått gode medhjelpere med i byrået sitt: Storesøster Lill Ingrid (13) og «bonus-søster» Michelle (6).

I området har de hengt opp ti plakater der de proklamerer at de «har ofte tid og jobber hele tiden».

– Vi hjelper folk med å løse mysteriene sine, men nå ønsker vi oss flere oppdrag, sier jentene når BA treffer dem på sitt favoritt-åsted utenfor blokken sin i Fløenbakken.

De tre snushanene har med seg en detektivkoffert full av nødvendig utstyr som de stolt viser frem.

– Vi har kanel og kost til å finne fingeravtrykk. Mange forskjellige klyper, kodehjul, forstørrelsesglass og bevisposer, sier Stella, før jentene demonstrerer hvordan de sporer opp fingeravtrykk på husveggen ved å drysse kanel utover og koste det forsiktig vekk.

– Hvilke typer spor kan det være dere finner da?

– For eksempel en tråd fra en jakke, eller en kvittering. Noe som kan si noe om hvem som er mistenkt, sier Lill Ingrid.

I bunnen av kofferten har de et hemmelig rom der det ligger et tegneserieblad med huller, så de unge detektivene kan spionere på mistenkelige personer.

Har fått ett oppdrag

– Hvordan er oppdragsmengden så langt?

– Ikke så bra. Vi har fått en jobb hittil, sier Stella.

Det var noen naboer som savnet et smykke. Jentene tok umiddelbart saken.

– Vi lette først i det området der de trodde de hadde mistet det. Der var det ikke, så vi lette litt der de hadde vært. Til slutt fant vi det i veikanten, sier Stella.

– Men det var dessverre ingen fingeravtrykk på det.

Nå kunne de tenke seg litt tyngre saker å jobbe med.

– Jeg har lyst på et oppdrag der noe er stjålet og vi kan ha noen mistenkte, sier Stella som forteller at det har vært flere sykkeltyverier i området i det siste.

– Om noen trenger hjelp til å løse et sånt mysterium, så er vi klare! legger storesøsteren til.