Dersom du har planer om å ta toget første helgen i høstferien, bør du lese denne saken.

Kommende helg blir nemlig Bergensbanen stengt mellom Bergen og Hønefoss, og videre til Hokksund og Roa. Årsaken til det er byggearbeid, vedlikehold og kontroller på jernbanen.

Nye skinner ved Skansetunnelen

Det skal blant annet legges nye skinner ved Skansetunnelen. I Fløen skal man grave en kanal til kabler under sporene, og bygge mastefundamenter til det tekniske anlegget. En ny funksjon i signalanlegget skal også på plass.

– Jevnlig oppgradering og vedlikehold av jernbanen er viktig for at passasjerer og gods skal komme trygt frem i rett tid, skriver Bane Nor i en pressemelding.

Banen er stengt fra klokken 02.30 natt til lørdag. På strekningen Voss-Hønefoss åpner banen igjen klokken 09. søndag morgen og strekningen Bergen- Bulken åpner igjen søndag formiddag klokken 11.55.

Vy tog kjører buss for alle regiontog på dagtid, men det er ikke mulig å kjøre buss til og fra stasjonene Myrdal, Hallingskeid og Finse.

Kjøres ikke buss for nattog

Det kjøres ikke buss for nattogene over fjellet, men kun lokalt Bergen-Voss og Voss-Bergen. Søndag 6. oktober erstattes toget fra Bergen klokken 07.57 med buss som kjører fra Bergen klokken 07.32 til Voss for overgang til tog fra Voss til Oslo S.

Planen for lokaltog Bergen-Arna og Regiontog Bergen-Voss-Myrdal er: Det kjøres buss for alle tog der dette er mulig. Det kjøres ikke buss til og fra stasjonene Vieren, Upsete og Myrdal.

Toget fra Bergen klokken 08.39 erstattes med buss som kjører fra Bergen klokken 08.19. I Bergen må alle som skal til Arna benytte buss som kjøres fra felt I utenfor Bergen busstasjonen. Busser for reisende som skal forbi Arna har avgang utenfor Bergen stasjon. Disse bussene stopper bare for påstigning i Arna.

  • Vaksdal: Bussene kjører innom rundkjøringen ved Vaksdal senter. Stanghelle: Bussene kjører fra bussholdeplass langs hovedveien.
  • Alle busser til Bergen kjører til perrong P på Bergen busstasjon.