Spredningen av koronaviruset gjør at en rekke idrettsarrangement avlyses, utsettes eller stenges for publikum.

Tertnes og Fana avslutter seriespillet onsdag kveld, men gjør det foran tomme tribuner.

Krever for mye

Det får BA opplyst fredag ettermiddag, etter at informasjonsmøte idretten hadde med Bergen kommune.

Det er ikke pålagt fra kommunens side, men de nye restriksjonene med maks 500 personer til stede på arrangement, og at man skal legge til rette for én meters avstand, gjør at klubbene «legger inn håndkleet».

– Alle andre eliteserielag gjør det, og vi legger oss på samme linje. Med tanke på vedtak og restriksjoner som gjelder kunne vi gjennomført kampene med opptil 500 tilskuere, men det krever mye av oss som arrangør å ha kontroll på at alle påleggene blir overholdt, sier daglig leder i Tertnes, Marit Brox.

Taper penger

Kampen mot Sola klokken 19.15 er den siste seriekampen Tertnes spiller i Haukelandshallen, siden de flytter til Åsane Arena neste sesong. Dette skulle markeres, og det var ventet rundt 1000 tilskuere.

– Vi synes dette er synd, for det kan jo nå hende vi har spilt vår aller siste kamp i Haukelandshallen uten å vite det. Vi spekulerer jo nå i om sluttspillet blir avlyst, men vi får vente og se.

Tertnes taper trolig noen titusener på at akkurat denne kampen går uten tilskuere, så håper Brox å kunne tilby alle som har kjøpt billett en ny kamp senere denne sesongen – eller neste sesong.

Fanas kamp mot Follo, også kl. 19.15, går uten tilskuere. De var forberedt på å slippe inn 150 tilskuere, med én meters mellomrom, men dropper nå også det.

Du kan i det minste se kampene direkte på BA.no.

Avlyser barnehåndball

«NHF Region Vest avgjort at all aktivitet i barnehåndballen 6–12 år innstilles fra og med onsdag 11. mars 2020. Når det gjelder 12-års serien vil klubbene motta direkte informasjon fra NHF Region Vest i nærmeste fremtid angående sesongavslutning/sluttspill», skriver håndballforbundet i en pressemelding.

Tidligere onsdag ble det offentliggjort at Bring-serien og Lerøy-serien avlyses resten av sesongen. Det var planlagt kamper i Slåtthaughallen, Framohallen og Åsanehallen denne helgen.

BIK får kanskje ikke rykke opp

Ishockeyforbundet går drastisk til verks. De avlyser resten av sesongen, før sluttspillet og kvalifiseringsserier tar til. Norske toppklubber har allerede begynt å permittere ansatte og spillere.

Enkelte klubber taper millioner på avlysningen av sesongen. For Bergen Ishockeyklubb er den økonomiske biten faktisk en plusside på 100.000 kroner, fordi de sparer seg for en helgetur til Østlandet.

Der skulle de spille opprykkskvalifisering. Men nå vet de ikke om de får rykke opp 2. divisjon, etter å ha vunnet serien suverent.

Generalsekretær i ishockeyforbundet, Ottar Eide, svarer «vet ikke» på spørsmål fra BA om BIK kan ha muligheten til å rykke opp.

– Vi måtte ta denne beslutningen nå, og bruke tid på å løse konsekvensene av den. Det var ingen enkel beslutning å ta.

Styreleder i BIK, Bjarte Skage, fortviler naturlig nok.

– Vi sparer noen kroner akkurat nå, men det er det eneste positive. Samtidig har mange det verre enn oss, sier han til BA.