Gå til sidens hovedinnhold

Stenger skole i Kvam etter koronautbrudd

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunen har nedsatt krisestab for å takle det nye utbruddet.

Kvam herad opplyser tirsdag at en person som har fått påvist covid-19 skal ha hatt nærkontakt med flere elever fra Kvam videregående skole på et sosialt arrangement.

– I etterkant har noen nærkontakter utviklet symptomer, og det arbeides nå med smittesporing og testing, sier kommuneoverlege Dag Erlend Skjelbreid i en pressemelding.

Ifølge Hordaland Folkeblad er den smittede hjemmehørende i Kvinnherad. Vedkommende skal ha deltatt på en 16. mai-fest i Kvam før han fikk påvist covid-19.

Det er foreløpig ikke kjent om saken er relatert til en lignende hendelse i Ullensvang. Der anmelder kommunen en person, som senere har fått påvist covid-19, som skal ha brutt karantenereglene. Personen skal være hjemmehørende i en annen kommune, og har over flere dager hatt kontakt med innbyggere i Ullensvang.

Som en konsekvens av smittesituasjonen er Kvam videregående skole stengt inntil videre. Kommunen, som har nedsatt krisestab, stenger også igjen for besøk på helse- og omsorgsinstitusjoner, med unntak for besøk til døende pasienter.

– Selv om smitteutbruddet så langt ser ut til å være avgrenset, tar vi dette på alvor. Dette synliggjør at koronakrisen ikke er over, og hvor viktig det er å følge grunnleggende smittevernsregler som sosial avstand og god handhygiene, sier ordfører Torgeir Næss i pressemeldingen.