Denne høsten har «Norske Talenter» gjort comeback på TV-skjermen etter en pause på nesten fire år.

Den populære talentkonkurransen ble sparket i gang forrige uke, og dommerpanelet har latt seg imponere. Særlig har Stian Blipp (33) blitt rørt av deltakerne.

33-åringen har en lang forhistorie med programmet, noe som gjorde det vanskelig å takke nei til dommerjobben. Men Blipp, som tidligere åpnet om da han møtte veggen i fjor, hadde imidlertid tenkt til å ta en lang pause fra TV-jobber.

Men så kom tilbudet som snudde planen opp ned.

Ville vente

Man er vant til å se den sprudlende bergenseren underholde på scenen på en eller annen måte, men så ble det brått stille fra Blipp.

Forrige høst delte han ærlig om den tøffe perioden da han slet med panikkanfall og depresjon. Han trakk seg dermed vekk fra rampelyset, og så seg nødt til å sykmelde seg og avlyse soloshowet, «Cirque du Blipp», kort tid etter premieren.

Det er først de siste månedene at Stian Blipp har kommet tilbake fra «permisjonen» sin, og denne høsten er han aktuell med to programmer, «Norske Talenter» og «Kongen befaler».

Men det var ikke planlagt at han skulle gjøre comeback med det første, og han forteller til Nettavisen at «Norske Talenter» brått ble et vendepunkt.

– Hadde det ikke vært for dette konseptet her så hadde jeg ventet hvert fall et helt år til før jeg kom tilbake igjen, sa han da Nettavisen møtte han på høstlanseringen til Warner Bros tidligere denne måneden.

Han legger til at psyken hans blir stadig bedre, og at det står mye bedre til med han om dagen.

Det er ingen tvil om at Blipp har en stor forkjærlighet til talentkonkurransen, ettersom dette er tredje gang han er en del av programmet. Blipp fikk sitt gjennombrudd i «Norske Talenter» da han og breakdance-gruppen «Absence & Blipp», deltok i 2009.

33-åringen ble fort et kjent fjes etter deltakelsen, og i 2012 var han programleder for den femte sesongen av «Norske Talenter», sammen med Solveig Kloppen (52).

Med stikk til «Matoma»: – Griner for mye

Blipp sier at returen til TV-skjermen føles trygt, spesielt fordi han kommer tilbake til gamle trakter.

– Det føles som en veldig trygg og fin måte å komme seg inn i jobb igjen. Det er bare masse positiv energi rundt dette, og det har vist seg å være helt riktig.

«Norske Talenter» spilles inn i en stor sal med live-publikum til stede, og det er en atmosfære Blipp har savnet. Han legger ikke skjul på at han får en helt annen type energi av det:

– Det er noe jeg alltid har opplevd som noe utelukkende positivt. Jeg har tenkt noen ganger at det er viktigere enn oksygen, spøker Blipp.

I tillegg til Blipp, sitter også skuespiller Dennis Storhøi (62), og artistene Hkeem (26), Silje Nymoen (45) i programmets dommerpanel.

Da «Norske Talenter» ble presentert under kanalens høstlansering spøkte Blipp med at musikkprodusent Tom «Matoma» Lagergren (32), fikk han til å virke som en «iskald jævel». Den 32 år gamle musikeren har vært dommer i sangkonkurransen, «The Voice», der han ofte tok til tårene av deltakernes talenter.

– Jeg elsker Matoma, men jeg synes det har blitt litt for mye grining. Jeg sa til Tom: «Det var noe voldsomt så rørt du skulle bli», sier Blipp lattermildt.

I likhet med «Matoma» er ikke Blipp redd for å la seg bli lettrørt, og han røper at det allerede har vært flere tårevåte øyeblikk.