Fotballpreik tillater seg å sutre etter at seiersrekken til Brann røk hjemme mot Stabæk. Kampen endte 1-1 og rødtrøyene er dermed fortsatt ubeseiret på 14 kamper så langt denne sesongen.

– Men jeg klarer ikke legge vekk tanken om at Brann hadde vunnet mot Stabæk hadde de stilt sitt vante lag, sier Mons Ivar Mjelde.

For vi kommer ikke utenom laguttaket til Eirik Horneland. Brann-treneren byttet fem spillere fra Start-kampen, bare for å rive tre av dem av til pause.

– Et klarere signal om at han ikke var fornøyd får man ikke, mener Mjelde.

Og særlig Fredrik Pallesen Knudsen må tåle kritikk. Midtstopperen med kun et halvt år igjen av kontrakten hadde en svak dag på jobben og var en av dem som ble tatt av etter 1. omgang.

Mjelde mener den Pallesen bør frykte for fremtiden, mens Jonas Grønner tar sin tidligere lagkamerat i forsvar.

– Jeg tror Pallesen er en bedre eliteseriestopper enn 1. divisjonsstopper. Det er noe med det å være midtstopper for et lag som styrer alle kampene sine. Da blir svakhetene gjerne lettere synlig, mener Grønner, selv tidligere midtstopper.

Det er stort sett bare Brann som gjelder i ukens Fotballpreik. Trykk play og lytt i takt med det bergenske sommerregnet eller fra en eller annen solseng i Syden.