Vi ser at hun åpner dørene og gløtter inn salen der scenen ligger. Hører henne fortelle at Bergens største festival har vært et mål og en drøm lenge – og at det er helt sykt at hun nå skal spille på Bergenfest.

– Det er starten på et level opp, sier Michelle Ullestad (28) i Uredd, en ny dokumentarserie som følger unge mennesker på veien mot et konkret mål.

– Du ser at det står noe på spill for dem, sier produsent Vegard Lund Bergheim fra Screen Story om fellesnevneren til menneskene de har fulgt.

Årets urørt

Hun var nervøs for hvordan hun ville bli fremstilt i dokumentaren, men puster nå lettet ut:

– Jeg fremstår veldig som den jeg er. Å kjenne meg selv igjen på skjermen er veldig deilig, sier Michelle Ullestad.

I starten var det å ha kamerafolk på slep uvant.

– Men det er helt sant det de sier: Du blir veldig fort vant til det, sier vossingen.

Når BA snakker med Ullestad, har hun akkurat fått hvilt seg etter en lang og god helg. Årets Urørt har nemlig spilt på prisutdelingen av P3 Gull.

– Det var mye nerver og mye forventninger, men det gikk veldig bra, sier artisten.

Nå venter intensiv studiojobbing på hytten til produsenten Eirik Hella.

– Når du har nådd målene dine, setter du deg nye mål. Nå er neste prosjekt et album. Det meste er ferdigskrevet, sier Ullestad.

Mål: Slå gjennom som kunstner

I serien møter vi også boksetalentet fra Aurland, Sofia Stigen Sørensen (17), og kunstner Marcus Soddano (24) fra Fana.

– Jeg håper folk føler de er med på min VM-reise, og får vite litt mer om boksing og det å være med på et mesterskap som betyr ganske mye for oss, sier Sørensen, som nylig tok bronse i junior-VM i Spania.

– Du følte ikke et dobbelt press, da?

– Nei, jeg sa tydelig ifra at jeg kunne ryke ut den første kampen. Og jeg visste serien ville handle om reisen til mesterskapet, så det gikk egentlig helt fint.

For Soddano var det veien mot den aller første utstillingen som ble festet til film.

– Jeg hadde så mye å tenke på, at jeg ikke tenkte så mye over at jeg ble fulgt av kamerafolk, sier Soddano på telefon fra Barcelona, der han nå unner seg en etterlengtet ferie slash feiring av at 13 av 15 kunstverk på utestedet Rommet ble solgt.

– Hva håper du folk skal få ut av episoden med deg?

– Dette var ikke bare min første utstilling, men også Rommet sitt første. Vi var en gruppe mennesker med ingen peiling. Så det er så deilig å se at det er mulig å få til noe bare du har riktig idé og riktige folk rundt deg. At det bare er å hoppe i det, tørre gøtse på.

Les også

Vennene skal bli leger, advokater eller økonomer - 24-åringen fra Fana går mot strømmen

Seks episoder

– Alle har drømmer og ambisjoner, og ikke alt er like lett å feste til film. Konseptet her er at vi følger unge mot et spesifikt mål de har, sier produsent Vegard Lund Bergheim hos Screen Story, som har produsert serien for Altibox.

– Du ser at det står noe på spill for dem, og så snakker de så fint om tingene de er redd for og trosser, sier Bergheim.

Serien består av seks deler – tre som lanseres før jul, og tre som lanseres på nyåret.