Klokken 18 tirsdag kom den foreløpig siste: Det ble meldt om vinglete kjøring i Knappetunnelen.

– Nå i sommersesongen er det mange meldinger på vinglete kjøring på strekningen Bergen-Voss, og ofte med utleiebiler. Da er det ofte turister som er bergtatt av norsk natur og samtidig skremt over norsk veistandard, sier operasjonsleder Eivind Hellesund.

Men i dette tilfellet var det ingen turist, og ikke E16-streknignen det var snakk om.

Da patruljen stoppet bilen ved Knappetunnelen, satt en 24 år gammel mann med en hånd på rattet og mobilen i den andre.

– Han var tydelig dypt inne i samtalen, for han fortsatte å prate etter å ha blitt stoppet av politiet, fortsetter operasjonslederen.

Høyere bøtesatser

– Det er høye bøtesatser for dette nå, og for mange er det nok prikkene som er verst. Det samme gjelder for teksting eller tasting på mobilen, og ikke bare prating, sier han.

I dette tilfellet kunne ikke sjåføren benekte det inntrufne, og ble ilagt forenklet forelegg, som nå er på hele 7450 kroner pluss tre prikker i førerkortet.

En ny undersøkelse har avdekket at det er færre som prater i mobil i bilen, men stadig flere som tekster eller taster på den mens de kjører.

For vinglete førere som bare nyter utsikten, har politiet få sanksjonsmuligheter.

– Da blir det med en formaning fra trivelig norsk politi. Vi forstår godt at bilister som kjører seint på hovedveien skaper frustrasjon for de som blir liggende bak, sier Hellesund.