SISTE: Mandag morgen i 0500-tiden opplyser 110-sentralen at det er gjort søk gjennom natten, og blitt satt opp observasjonsposter.

– Det kommer en elveredningsgruppe fra Røde Kors som skal søke når det lysner. I tillegg skal dronen brukes når det lysner, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik.

De tre personene er fremdeles savnet. Det pågår nå søk i området langs elven under svært krevende forhold. BA sitt team på stedet forteller om flombelysning som er satt opp på poster langs vannet, for å prøve å lyse opp det store søkeområdet.

Ellers er vannstanden høy, strømmen kraftig og tåken tetner til, ifølge brannvesenet.

– Det er nå funnet en åre i elven, sier vaktkommandør Drotningsvik til BA like før midnatt. Dette styrker deres teori om at båten har gått utfor fossen.

Vitne så båten forsvinne

110-sentralen melder like etter klokken 2200 søndag om en pågående redningsaksjon. Det er snakk om tre personer og en hund som er savnet ved Tokagjelet i Kvam. De tre er voksne, men ytterligere informasjon vil ikke brannvesenet dele på nåværende tidspunkt.

Se video av de vanskelige leteforholdene:

– De skulle krysse elven ved Tokagjelet. En person skulle frakte et vennepar over, men ble tatt av strømmen. De ble ført ned mot demningen, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik.

– Hendelsen ble meldt inn av en pårørende som så at båten ble tatt av strømmen, sier Drotningsvik. Ifølge han er det høy vannføring og kraftig strøm i elven.

Det skal ha skjedd en gang mellom klokken 2100 og 2115 ved Langevotnevatnet, ikke langt fra Furedalen alpinsenter.

Frykter de har havnet utfor foss

De tre skal ha vært om bord i en robåt sammen med en hund. Politiet tror at de så ramlet ut.

Frykten er nå at de har ramlet utfor en foss, selv om ikke dette er observert. Nå er det startet søk blant annet nede ved Steinsdalsfossen et stykke unna.

– Dette kan være ille, sier Drotningsvik.

Han er usikker på fossefallets høyde, men anslår det på mellom 50 og 100 meter. I tillegg forklarer han topografien i området. Det er snakk om først én foss, før et nytt parti med elv. Deretter kommer en ny foss.

– Er det sannsynlig at de kan ha falt ned begge?

– Ja, det er nok det. Og det er mange høydemeter fra toppen av Kvamskogen og helt ned til Norheimsund, sier han.

– Det er umulig å gå langs elven. Det er satt opp observasjonsposter på diverse broer nedover elven, sier han til NTB.

Han beskriver forholdene som svært krevende, både på grunn av vær, vannstand og terreng.

– De som skal gå oppover elven og lete må gjøre det med største forsiktighet, sier han om innsatsen til sine mannskaper.

Det er sendt enorme styrker for å bistå i søket etter de tre. Både politiet, brannvesenet, USAR og klatregruppen, Røde Kors og andre er kalt ut.

– Vi har fått frem våre mannskaper og de er nå posisjonert ut. Noe står i nærheten av demningen på toppen av Tokagjelet, noen står nedeover på observasjonsplasser langs elven i Tokagjelet, mens noen står nede ved Steinsdalsfossen, forteller han.

– Skal aldri gi opp håpet

Klokken 2344 skriver politiet om at folk som ikke er del av redningsaksjonen ikke oppsøker eller rører seg i området langs elven.

Videre har letemannskapene beveget seg lengre østover mot tettbebyggelsen, og er nå helt nede i Norheimsund. Skulle de savnede personen og hunden bli funnet i havnebassenget her, er det snakk om flere kilometer fra stedet hvor båten ble tatt av strømmen.

– Man skal aldri si aldri, og man skal aldri gi opp håpet, sier Drotningsvik om personenes sjanse for å bli funnet i live.

– Men jo mer tid som går uten livstegn, jo mindre blir sannsynligheten, legger han til.

Det massive korpset av letemannskaper vil fortsette søkene utover natten.

Vi oppdaterer saken.