Gå til sidens hovedinnhold

Støre bekrefter: Er klar til å ta over

Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er åpen for å steppe inn som ny statsminister hvis bompengekonflikten river den borgerlige regjeringen i stykker.

Arbeiderpartiet er alltid klar for å ta ansvar hvis det trengs, bekrefter Støre overfor NTB.

– Det ligger fast, sier han.

Støre mener bompengekrangelen mellom de fire borgerlige regjeringspartiene er et trist skue. Om det kan ende i regjeringskrise, tør han ikke spå.

– Det er et uttrykk for en regjering som ikke klarer å lande interne prosesser, der partiene spiller mot hverandre, og der offentligheten må forholde seg til en sak basert på selektive lekkasjer. Det er et dårlig utgangspunkt for en demokratisk debatt om viktige saker i kommunevalget, sier Støre.

Han mener statsminister Erna Solberg (H) har vist at hun mangler lederegenskapene som skal til for å lande saken. Samtidig kritiserer han regjeringen for å la internt rot overskygge kommunevalget.

– Det står tusenvis av kandidater til valg, og det blir fortrengt av et internt spill mellom fire partier som ikke klarer å trekke sammen, sier Støre.

– Regjeringen må ta ansvar for at alle forsidene og all medieoppmerksomheten handler om deres interne rot. Det er trist for alle de lokale kandidatene som har forberedt seg på dette valget, sier han.

Kommentarer til denne saken