– Jo mer attraktive konserter, jo lavere er gjerne terskelen for at billettkjøpere går på limpinnen på tredjehåndsmarkedet, sier Frank Nes ved Bergen Live.

  • Storkonserter

Med mer trøkk på billettsalget på årets Springsteenkonsert og et nytt billettsystem, er Bergen Live obs på falske billetter og svartebørsen.

– Da Springsteen var her i 2009, var det tilfeller av profesjonelt forfalskede billetter. Det var ikke et stort omfang, men de som hadde kjøpt de falske billettene fikk selvsagt ikke komme inn. De som går i samme felle i år, kan oppleve en dyr erfaring og stor skuffelse, sier Nes.

Han påpeker dessuten at det er ulovlig å selge billetter for mer enn pålydende pris.

– Vi som arrangører fraråder publikum på det aller sterkeste å falle for fristelsen om å kjøpe billetter på gaten eller via Facebook og Finn.no.

– UUNNGÅELIG

Ifølge Nes har det vært tilfeller i løpet av året hvor folk har kjøpt billetter på gaten eller via tredjehåndsselgere, og deretter fått vite at billetten er falsk ved inngangen til konserten.

Dette skjedde blant annet på konserten til Ozzy Osbourne og Springsteen i 2009.

– Det er uungåelig at slike ting forekommer, og publikum må derfor være varsom og stille spørsmål om det er trygt. Det er kanskje ikke et sjakktrekk å kjøpe billetter på gaten før konserten. Det er sikkert gode tider for svartebørsen. Da er det mye billigere å kjøpe kopipapir i butikken.

Gjennom Ticketfast kan publikum printe ut billettene hjemme. Nes frykter at terskelen kan være lavere for at noen prøver seg med å printe ut flere billetter og selge kopiene.

NYTT SYSTEM

– I år har vi brukt Ticketfast hvor publikum kan printe ut billettene hjemme. Det er derimot bare en kopi av billetten, og det går ikke an å bruke den flere ganger. Dette vil også bli oppdaget ved inngangen. Systemet vårt er veldig sikkert. Når en skanner billettene, vil en automatisk oppdage falske billetter. De med falske billetter vil naturligvis ikke få adgang til konserten og har tapt penger. Dessuten er det en god del ergrelse for vedkommende som har vært uheldig eller naiv nok til å kjøpe slike billetter.

Nes understreker at Ticketfast-billetten som er kjøpt via Billettservice, er en billett så god som noen annen, for de som har kjøpt billetten. Han råder publikum å huske å ta med rett billett.

- Husk at det er billetten du skal ha med deg, og ikke kvitteringen på billettkjøpet eller kvittering på billettforskiringen for de som har kjøpt det. Det holder heller ikke å ha den på smart-telefoner.

Om du skal på konsert både mandag og tirsdag, må du huske å ha med riktig billett til riktig dag.

- Billetten er et verdipapir. Pass på den og ikke bli fristet til å kopiere opp og selge. Dette vil bli oppdaget, understreker Nes.