Femsifret på Cohen

Leonard Cohen spiller i Bergen tirsdag.

Leonard Cohen spiller i Bergen tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Leonard Cohen har passert 10 000 solgte billetter til konserten på Koengen i morgen.

DEL

– Normalt vil vi trekke 11 000 publikummere. Det er bra. Og alle billettene til Golden Circle, 2000, er solgt. Vi er nesten på nivå med Bob Dylan-konserten i fjor, sier Frank Nes i Bergen Live til BA.no.

– IKKE MØT OPP I SMÅSKO

Han kan også glede seg over at værgudene er i godlune igjen. For noen dager siden ble det meldt at det ville bli kraftige regnskyll på Bergenhus festning tirsdag kveld. Nå melder yr.no om sol og fin temperatur.

– Det skal regne kraftig tidlig på dagen. Normalt vil gresset tåle det fint, men publikum bør ikke møte frem i småsko, sier Nes.

Leonard Cohen går på scenen presis klokken 1930. Han kan finne på å spille opp til fire timer, inkludert pause.

På siste konserten, i går i Ålborg, spilte 77-åringen og nimannsbandet hele 31 låter, fra hele karrieren.

Det starter som vanlig med en «norsk favoritt», «Dance Me to the End of Love» fra «Various Positions» (84) - det samme albumet som også lanserte Cohens mest kjente låt, «Hallelujah». Den blir selvfølgelig også servert på konserten.

– JOBBER MED 2013

Menyen har vært temmelig konstant på hele Europaturneen. Han gjør normalt seks låter fra «I’m You Man» (1988), som solgte i bøtter og spann i Norge. «First We Take Manhattan», «Everybody Knows» og «Take This Waltz» er eksempler på låter derfra som bergenserne får høre.

«The Future» (92) og ferske «Old Ideas» er rikelig representert. Men dem som elsker Cohens tidlige materiale, blir også tilfredsstilt.

«So Long, Marianne», «Bird on the Wire», «Suzanne», «Famous Blue Raincoat» og «I Tried to Leave You» har blitt spilt på alle konsertene så langt.

Dette markerer årets siste utendørskonsert i regi av Bergen Live.

– Vi har foreløpig ikke booket noen Koengen-konserter i 2013, men vi jobber bredt på mange fronter. Og er i rute, beroliger Frank Nes til BA.no.

Artikkeltags