Uansett vær kommer området rundt Koengen til å syde og koke av folk i kveld. Hele 22 000 har sikret seg adgang til Bruce Springsteen-konserten. Det betyr at det blir trangt.

Portene til konsertområdet åpnes 1800. Konserten starter ca. 1930 og slutter rundt 2300.

Bergen Live oppfordrer publikum til å komme tidlig for å unngå kø. Men når man først er inne på konsertområdet, er det ikke mulig å forlate konserten for å deretter komme inn igjen.

– GLEM PARAPLYEN

Det er meldt skikkelig ruskevær i dag, men det siste oppdaterte værvarselet på yr.no viser at det er håp om noe lettere vær i kveld.

Uansett: Glem å ta med deg paraply.

– Med det været som er meldt må folk kle seg godt. Ta på dere støvler og regntøy, oppfordrer Frank Nes, daglig leder i Bergen Live.

Men paraplyer er ikke det eneste folk prøver å ta med seg inn på konsertområdet.

– Det er også dem som tar med seg klappstoler til å sitte på. Vi unner dem noe å sitte på, men dette er forbudt av sikkerhetsmessige årsaker, forklarer han.

– Vi vet at vi har artister som trekker et publikum som er kommet litt opp i årene, men vi kan likevel ikke tillate stoler. Det er en risiko ved evakuering, forteller han.

ØLSERVERING

Det går ikke an å komme seg frem og tilbake til toalettene på null tid når du skal bane deg vei gjennom 22 000 mennesker. Derfor kan det være greit å orientere seg om hvor toaletter og salgsboder er plassert under konserten. For det er heller ikke tillatt å ta med verken mat eller drikkevarer, men enkle matretter, snacks, vann, øl og vin selges på området.

– Det er enkelte som har forsøkt å inn piknickurver, men det går ikke. Dette er et serveringsområde, og du tar ikke med deg matpakke på restaurant, påpeker Frank Nes.

GRATIS ØREPROPPER

Inngangen til konsertområdet er fra nord ved Bontelabo. Rullestolbrukere benytter inngang i sør ved Bradbenken/Thon Hotel Bergen Brygge.

Det er avsatt område med god utsikt for rullestolbrukere. Det vil kun være plass til én ledsager per rullestol. Ledsager må ha kjøpt egen billett til konserten.

Bergen Live arrangementer bruker cashless-løsning. Du kan kjøpe og fylle opp kortet med ønsket beløp på områdets betjente og ubetjente påfyllingsstasjoner.

Det er mange påfyllingsstasjoner inne på området. Du kan bruke kontanter, men da må man påregne at det er større køer.

Ørepropper er gratis tilgjengelig på konsertområdet ved inngang og i barene. Barn under 13 år må komme i følge med voksen.

– Men jeg ville tenkt meg godt om før jeg tar med meg små barn på denne konserten. Det er meldt dårlig vær, og Bruce Springsteen spiller i nærmere fire timer, sier han.