– Vi kommer begge fra Forest Hills i Queens i New York. Jeg kan huske at han gikk noen trinn over meg, forteller Walach.

– SEX, DRUGS AND ROCK AND ROLL

I kveld vil Paul Simon (70) innta Plenen på Bergenhus Festning. Da med særlig vektlegging på det klassiske albumet «Graceland». Wallach mener han kan referere seg til tekstene i låtene.

– Musikken er så bekymringsløs. Det minner meg om det gode liv tidlig på 70-tallet med «Sex & Drugs & Rock & Roll». Eller forresten, stryk «drugs», sier amerikaneren og ler.

– REISTE ALENE

Walach flyttet til Norge og Stavanger for ni år siden. Der bor han sammen med sin norske samboer.

– I dag reiste jeg alene fra Stavanger for å gå på konserten. Jeg har vært fan av Simons siden han kom ut med sitt første album på 70-tallet, sier han.

Til tross for at Walach har vært fan av den bergensaktuelle artisten i flere tiår, er dette hans første konsertopplevelse med Simon.

– Jeg har mange gode minner fra musikken hans. Låten «Mother and Child Reunion» slo meg over ende. Han er bare helt utrolig, sier 58-åringen.

– Hva gleder du deg mest til med konserten?

– Det blir spennende å høre ham fremføre «Graceland». Måten han tolker det albumet på blir nok helt spesielt, forteller Walach.