Klart for Slash

Artikkelen er over 14 år gammel

Ifølge sikre kilder er det klart at supergruppen Velvet Revolver blir Black Sabbaths spesielle gjester på Koengen 9. juli.

DEL

Dermed blir det dobbeltkonsert med to av sommerens hotteste band. Etter det BA erfarer blir bandet kun gjester i Bergen, ikke i Oslo.

Velvet Revolver så dagens lys i 2003, etter at gitarist Slash, bassist Duff McKagan og trommis Matt Sorum fra legendariske Guns N'Roses fant ut at de ville spille sammen igjen.

De begynte letingen etter en ny vokalist. Da Scott Weiland fra grungefavorittene Stone Temple Pilots dukket opp i studio, var saken biff. Velvet Revolver ble en realitet.

Weiland vanskelige fortid gjorde at bandet brukte hele 2003 i studio. For midt på 90-tallet ble han tung heroinmisbruker – og helt fram til for noen år siden kjempet han knallhardt for å få bukt med demonene sine.

FARLIG BAND

Rettssaker og fengsling fikk ham til å åpne øynene for godt. Og samtidig med innspillingen av Velvet Revolvers debutalbum «Contraband» (2004) måtte Weiland innom tvungen avrusning.

Velvet Revolver selger millioner av album i USA – og toppet lenge platelistene der etter utgivelsen i juni 2004. De vant også en Grammy i forrige uke for låten «Slither» (beste hardrock).

– Musikken vår er veldig aggressiv, sier Duff McKagan i et intervju med VH1.

– Det er alltid et «Fuck you»-element i musikken vår. Vi kan ikke spille snilt eller radiovennlig. Slash, Matt og jeg var alltid sånn i Guns N'Roses. For meg er Velvet Revolver kanskje det farligste bandet som har sett dagens lys på veldig lenge.

– Folk sier: «Å, en supergruppe! Disse folkene har alt». Det er ikke slik vi ser på oss selv. Vi vil bringe kaoset tilbake i rockens verden, hevder han bestemt.

9. juni skal de lage kaos på Koengen sammen med forbildene i Black Sabbath.

Artikkeltags