Rihanna la listen høyt ved å varme opp med både Beyonce, Michael Jackson og Eminem.

Men fra hun ålte seg ut på Koengen-scenen i svart tights, 45 minutter forsinket, naglet hun oss fast.

Få nålevende, unge artister kan levere en slik hitparade som skjønnheten fra Barbados. Ungjentene sang av full hals på megahiten ”Only Girl”, som demonstrerte litt av Rihannas vokalspenn. Omkranset av dansere var 23-åringen den eneste jenten i verden akkurat da.

«Come on Bergen», kommanderte krølltoppen på scenen på store videoskjermer.

«Put your fucking hands up!»

Les BAs direkterapport fra konserten!

DOMINANS

Koengen gynget til mørke, karibiske «Man Down». Og da hun flørtet åpenlyst med bergenserne på sexy «S&M» var dominansen total. Mødre, fedre og unger svingte på hoftene og sang med.

Selv om hun ikke hadde noe utagerende sceneshow med håndjern eller skiftet kostymer som på «Loud»-turnéen i USA, var Rihanna «the hottest bitch in heels right here» som hun sang i tøffe «Hard». Med et sterkt scenenærvær.

Den amerikanske popdronningen spilte seg gjennom de fleste av pophitene sine, krydret med gitarsoloer og heftig dans. Dessverre fikk vi ikke såre «Fading» eller den hete låten «Skin», som hun har gjort live tidligere.

ROSA TANKS

Men høydepunktet i første del av konserten var «Hard» med rosa tanks, marsjerende dansere og rosa geværer. Dette var tøffe Rihanna, som også smilte og lo til Bergen.

”Who run this town tonight” erklærte hun etter et imponerende trommeshow i ”The Glamorous Life”. Vonde, vakre ”Unfaithful” klarte hun å gjøre litt personlig, og låten vokste.

Etter en rykende het «What's My Name», livlig «Cheers» og pumpende «Please Don't Stop The Music», som fikk varmen i publikum, overrasket Rihanna totalt.

«Norway is very close to my heart» sa verdensstjernen, og nevnte produsentteamet Stargate.

HEDRET UTØYA-OFRENE

Så fikk fem små jenter sitt livs store øyeblikk: De ble invitert ut på scenen av Rihanna, med røde roser i hendene. Og fikk høre idolet sitt synge en akustisk, personlig versjon av Bob Marleys «Redemption Song». En sang om frihet og forsoning.

Det var vakkert og utrolig rørende. Navnene til alle de unge døde gled over videoskjermene. De var ikke glemt.

Rihanna viste at hun ikke bare er en feiret verdensstjerne fra en fjern virkelighet, men at hun bryr seg om andre mennesker. Og hun dedikerte de røde rosene til alle ofrene for de tragiske hendelsene, til stor jubel og varm takk fra publikum.

En sterk finale, fulgt av «Love The Way You Lie»s historie om skrudd kjærlighet og den ultrafengende kjærlighetserklæringen «Umbrella».

Vi var ikke i tvil om at Rihanna mente «Bergen I love you», mens de helt fremst ved scenen ble badet i konfetti.

De som har billetter til kveldens konsert, kan glede seg til et proft popshow - med øyeblikk av sjel.

Hva synes du om konserten? Bruk kommentarfeltet!